вторник, 14 февруари 2012 г.

Пеп: Ако не триумфираме в Европа, ще е провал

Ако Барселона не спечели трета Шампионска лига за последните 4 години ще бъде провал, обяви треньорът Пеп Гуардиола на пресконференцията преди утрешния мач от 1/8финалите срещу Байер Леверкузен.

Каталунците гостуват в Германия, след като през уикенда загубиха от Осасуна и допуснаха разликата до Реал Мадрид в първенството да стане 10 точки.

При това положение титлата изглежда изгубена и Гуардиола признава, че ако тимът не успее да защити европейското си отличие, сезонът ще се превърне в провал, въпреки че Барса вече си осигури финал в турнира за купата на Краля.

“Наистина ако не спечелим Шампионската лига може би ще говорим за провал. От друга страна през последните 4 години този отбор взе 13 от 16 трофея и това показва, че се борим докрай във всеки един турнир” каза той.

“Все пак не мога да обещая, че със сигурност ще вземем отличието. Това е огромно предизвикателство. Освен това не мога да разбера позицията, че след като вече сме загубили една титла (от първенството), задължително ще вземем друга”, добави специалистът.

Гуардиола смята, че младите играчи, които налага в състава напоследък ще могат да се справят с отговорността и напрежението и ще бъдат важна част от опита на състава отново да стигне до върха.

“Ние сме сформирали отбор между опитни и футболисти от школата, защото смятаме, че ветераните не могат да печелят сами. Убедени сме, че този турнир ще послужи за мотивация на младите играчи, които ще се справят както трябва” категоричен бе той.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар