четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Юве превзе "Сан Сиро" и докосна финала за Купата на Италия

Ювентус направи много голяма крачка към класирането на финала на турнира за Купата на Италия, след като спечели с 2:1 гостуването си на Милан в първи полуфинален мач, игран на стадион "Сан Сиро".
В герой за торинци се превърна Мартин Касерес, който вкара и двата гола за "Бианконерите".
Попаденията за "Старата госпожа" паднаха в 53-ата и 83-ата минути, докато голът за Милан бе дело на Ел Шаарави в 62-ата минута.
Двубоят между двата тима иначе бе от много високо качество, като Юве съвсем заслужено го спечели.
Предстои реванш в Торино, след който ще стане ясно кой от двата отбора ще се класира на финала.
Реваншът между двата тима ще бъде на 21-и март. На финала Юве или Милан ще спорят с победителя от двойката между Наполи и Сиена.



Двубоят започна добре за гостите от Торино, които подхванаха добра атака в 5-ата минута, но Бориело не намери целта и провали усилията на своя отбор.
Милан отвърна с удар на Кларънс Зеедорф в 10-ата минута, който обаче не попадна в очертанията на вратата и излезе в аут.
През следващите няколко минути на терена не се случи нищо кой знае колко опасно и интересно.
В 22-ата минута Антонини бе изведен по страхотен начин от Зеедорф и първият навлезе в наказателното поле, но реферът отсъди засада.
Точно три минути по-късно глупава грешка на Алесандро Неста малко встрани наказателното поле можеше да струва скъпо на Ювентус. Дел Пиеро му отне топката, но ветеранът не успя да пробие в пеналта и кълбото му бе изчистено от краката.
Торинци продължиха да се опитват да оказват натиск над своя опонент и в 27-ата минута Дел Пиеро се опита да намери хитро Естигарибия с пас по въздуха, но топката прескочи парагваеца.
В 32-ата минута отново Естигарибия бе замесен. Той имаше много добра възможност да стигне до попадение и да открие резултата, но ударът му от няколко метра бе неточен.
Няколко минути по-късно Джакерини можеше да вкара изключително красив гол, но ударът му бе избит от Амелия, който с много мъка извади топката в корнер.
В 40-ата минута пред наказателното поле на Милан се създаде сериозно меле, но Алекс Дел Пиеро така и не успя да се възползва от ситуацията и да прати топката в противниковата врата.
До края на полувремето не се стигна до попадения и в крайна сметка резултатът се запази.
Второто полувреме започна доста по-добре за торинци, които наложиха преса над своя опонент.
В 49-ата минута Пирло центрира остро, след което Бонучи бе близо да засече топката и да стигне до попадение, но в крайна сметка тя бе избита в корнер от противников футболист.
Дел Пиеро отправи техничен удар от 25 метра няколко минути по-късно. Топката обаче излезе в аут.
В 52-ата минута Ювентус откри резултата в мача след попадение на Мартин Касерес.
В ситуацията Марко Бориело отправи тежък удар от няколко метра, след което Амелия изби топката.
Тя обаче попадна право в краката на Касерес, който я вкара в опразнения ъгъл.
Няколко минути по-късно удар на Златан Ибрахимович от фаул можеше да се превърне в гол, но Сторари хвана ъгъла и изби топката.
Постепенно Милан понатисна торинци в търсенето на изравнително попадение.
В 60-ата минута Сторари бе принуден да спасява силен удар на Марк ван Бомел от дистанция.
Точно две минути по-късно Ел Шаарави успя да изравни резултата. Пато центрира по прекрасен начин, след което Антонини с глава отклони топката към точката за изпълнение на дузпата и връхлитащият Ел Шаарави реализира без проблеми.
Точно две минути след попадението на Милан, Дел Пиеро бе на път да реализира. Той проби в наказателното поле и имаше ъгъл за стрелба, но предпочете да играе сам и топката му бе отнета.
В 68-ата минута Златан Ибрахимович вкара второ попадение за своя Милан, но то бе отменено заради засада.
Четири минути по-късно шведът бе на косъм от това да се разпише, но този път ударът му бе блокиран в тялото на противников футболист.

В 75-ата минута Вучинич можеше да се превърне в герой за торинци, но ударът му бе париран от стража на противника, а Куалиарела не успя на празна врата да вкара, след като топката попадна в краката му.
В 83-ата минута Мартин Касерес вкара втория си гол в мача и отново даде аванс на своя отбор. Toй бе на добра позиция пред наказателното поле и безпощадно заби топката във вратата на противника. До края на мача не се стигна до повече попадения и в крайна сметка Юве стигна до успеха.
МИЛАН - ЮВЕНТУС 1:2
0:1 Касерес 53'
1:1 Ел Шаарави 62'
1:2 Касерес 83'
МИЛАН: Амелия, Бонера, Мексес, Силва, Антонини, Емануелсон (61 - Робиньо), Ван Бомел (85 - Лопес), Амброзини, Зеедорф, Ибрахимович, Ел Шаарави
ЮВЕНТУС: Сторари, Бардзали, Киелини, Бонучи, Касерес, Падоин (70 - Мароне), Пирло, Джакерини, Естигарибия, Бориело (67 - Вучинич), Дел Пиеро (67 - Куалярела)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар