понеделник, 27 февруари 2012 г.

Националният отбор ще играе в три схеми при Любослав Пенев

Българският национален отбор по футбол ще играе в три тактически схеми под ръководството на новия селекционер Любослав Пенев. Вариантите вече са прилагани по време на лагера в Правец преди приятелската среща с Унгария в Дьор.

"Тактиката на националния отбор вече е променена. Свели сме я до три различни тактически постройки и ще се определя в зависимост от футболистите, с които разполагаме, и в по-малка степен от противника", каза Пенев.

Селекционерът обясни, че е взел повече футболисти в Правец, за да може да изпробва тактиката. Той повика играчи от младежкия национален отбор, които бяха освободени. В Унгария ще пристигнат състезателите, които играят в чуждите първенства.

"Момчетата са доволни и радостни, а аз съм още по-доволен, защото за тези два дена и половина свършихме много добра работа. Доволен съм от отношението, което видях за тези пет тренировки", каза Пенев.

Той обясни, че за него на първо място е важно отношението на футболистите, а след това и победата в Дьор. "Малко са контролите, но в националния отбор се работи така. Трябва да ги наваксвам в малкото дни, които имаме. Ще ги затрупвам с информация както на теория, така и на практика."

Срещата е в сряда от 19.00 часа българско време и ще бъде предавана по ТВ+. Букмейкърите определят Унгария за фаворит. Sportingbet дава коефициент 4.50 за победа на състава, воден от Пенев. Евентуалният успех на домакините е оценен с 1.75, а равенството - с 3.25.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар