понеделник, 27 февруари 2012 г.

Интер с нова загуба, осма поред

Осем поредни мача без победа, пет поредни загубени срещи без вкаран гол. Това е равносметката за Интер след новото поражение на италианските вицешампиони, този път с 0:1 от Наполи в двубой от 25-тия кръг на Серия А.

Единственото попадение в дербито между два от представителите на Апенините в Шампионската лига вкара Езекиел Лавеци в 59-тата минута. Иначе Наполи беше по-активният отбор през по-голямата част от мача и пропусна да спечели с по-голяма разлика.

Неаполитанците доиграха последните десетина минути от срещата с човек по-малко, след като Салваторе Ароника беше изгонен с директен червен картон.

Клаудио Раниери заложи на Диего Форлан и Диего Милито да водят атаката на Интер в днешния двубой. "Нерадзурите" за последно отбелязаха при домакинството си на Палермо, а след това в четири поредни мача нямаха гол.

Мениджърът на Наполи не можеше да разчита на наказания Марек Хамшик. Дуото Езекиел Лавеци и Единсон Кавани обаче беше на линия и беше пределно мотивирано да изстреля отбора от южния италиански град пред Рома във временното класиране на Серия А.

В четвъртата минута Гьокхан Инлер от тима на Валтер Мадзари отправи първия точен удар в срещата. От далечна дистанция швейцарският национал опита да изненада Жулио Сезар, но бразилецът внимаваше и улови топката. Преди това Деян Станкович беше стрелял над напречната греда на неаполитанците.

Наполи доминираше, обаче домакините не стигаха достатъчно често до удобни стрелкови позции. В 17-тата минута Езекиел Лавеци шутира от границата на наказателното поле на Интер, но кълбото мина покрай вратата след рикошет в играч на "нерадзурите".

В 25-тата минута Блерим Джемаили завъртя топката по прекрасен начин, като предизвика страхотна реакция от Жулио Сезар. Бразилецът показа котешки рефлекс и изби в корнер. Обръчът около вратаря обаче сякаш се затягаше все повече и повече.

Половин час след началото на мача Единсон Кавани можеше да се разпише с глава, обаче ударът му беше неточен. До края на полувремето единствената по-интересна ситуация в двубоя беше свързана с шут от фаул на Уесли Снайдер, който обаче не уцели рамката.

Веднага след почивката и двата отбора имаха добри шансове. Първо изстрел на Деян Станкович беше блокиран, а после Кристиян Маджо беше на косъм от това да вкара с глава след чудесно центриране на Хуан Камило Сунига.

В 59-тата минута на срещата логичното се случи и по-активният отбор на Наполи поведе. Джемаили се измъкна от опеката на бранителите в черно-синьо и подаде на Лавеци, който се намираше някъде около границата на наказателното поле на гостите.

С много прецизен шут аржентинецът мушна топката в мрежата на италианските вицешампиони. Това беше негово шесто попадение в Серия А през този сезон. Малко по-късно авторът на асистенцията можеше да удвои резултата, но Жулио Сезар се справи с удара на Джемаили.

Неаполитанците продължиха с пропуските. Кавани и Инлер потърсиха път към вратата на Интер, но не го намериха. В 71-вата минута пък Лавеци тества от фаул Жулио Сезар, обаче бразилецът изби.

Иначе Джампаоло Пацини беше неточен при една от малкото възможности пред Морган Де Санктис. Вратарят на Наполи нямаше много работа днес за щастие на привържениците на "сините". 

В 79-тата минута Салваторе Ароника беше изгонен с директен червен картон. При последвалия пряк свободен удар Естебан Камбиасо затрудни максимално Де Санктис, но до гол за "нерадзурите" не се стигна.

В 88-та минута Пацини пропусна да изравни с глава, след като засече центриране на Юто Нагатомо. Така Интер няма победа вече в осем поредни мача, а в пет поредни има само загуби и няма отбелязано попадение. 

Наполи пък се изкачи до петата позиция в Серия А и до края на първенството ще се опита да се пребори с Лацио и Удинезе за място в квалификациите на Шампионската лига през следващата кампания.  


Наполи – Интер 1:0

1:0 Лавеци 59

Червен картон: Ароника 79

Наполи: Де Санктис, Ароника, Канаваро, Кампаняро, Джемаили (Досена – 89), Гаргано, Инлер, Сунига, Маджо, Лавеци (Бритос – 83), Кавани

Интер: Жулио Сезар, Лусио, Самуел, Санети, Нагатомо, Фараони, Камбиасо, Станкович (Поли – 66), Снайдер (Пацини – 46), Форлан (Кордоба – 46), Милито

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар