вторник, 21 февруари 2012 г.

Румъния ни замеси в ново черно тото

Името на България пак "блесна" в скандал с черно тото. Нещата за пореден път са сериозни. Босът на румънския футбол Мирча Санду разкри за странна атака от мениджър преди контролата на комшиите срещу Уругвай на 29 февруари в Букурещ. 

Медиите отвъд Дунава извадиха подробности благодарение на шефа на "Отопени", пред когото Санду се разприказвал.


Историята: нигерийският агент Джулиъс Игходаро, работещ в Белгия, помолил Санду именно български рефер да свири мача вместо назначения от ФИФА унгарски топрефер Виктор Касай. 

Мениджърът се аргументирал, че въпросният бг съдия се нуждае от една важна среща да влезе в елитна категория, пък и маджарът щял да бъде назначен за контролата Испания - Венецуела. 

Джулиъс обещал на комшиите победа плюс 20 000 долара компенсация за променения наряд.

Румънските медии подозират, че нигериецът е имал предвид шуменеца Станислав Тодоров. 

Вероятно заради факта, че той е под -1 в листата на бг реферите. Нигериецът пратил факсове до федерацията на България, гласи една от версиите. 

Според нея от БФС пуснали мейл до румънците с питане искат ли съдии. Тогава Мирча Санду се усъмнил в опит за повторение на приятелския мач България - Естония (2:2).


Негов говорител потвърди скандала, но отказа да цитира имена на агенти, съдии и федерации. "Пратили сме цялата кореспонденция на ФИФА, УЕФА и Интерпол", заяви Паул Захария, говорител на румънската федерация.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар