вторник, 14 февруари 2012 г.

Мария Гроздева обмисля бойкот на Олимпиадата в Лондон

Сериозен скандал се заформя в родната спортна стрелба в последните дни.
След като в края на изминалата седмица Федерацията по спортна стрелба изключи клуба на двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, звездата в спортната ни стрелба се закани, че няма да стреля за България на Олимпиадата в Лондон това лято, ако шефът на федерацията Камен Шишманов не подаде оставка.
"Или той, или аз. Нека да видим кой е по-важен за Олимпиадата в тази държава", категорична бе Гроздева пред bTV.
Златната ни медалистка от Сидни 2000 и Атина 2004 обясни, че действията на Шишманов са целенасочени, като целта му е чрез изключването на клуба на Гроздева да получи глас по-малко срещу себе си на Общото събрание на 11 март.
По думите на спортистката така се подсигурявал само с клубове, които са му верни, а тяхната подкрепа купувал със средства от държавната подкрепа, предназначена за другите отбори.
"Държавата и Министерството на спорта имат целево отпускане на средства. Сега, вместо да отидат тези пари за нашата подготовка и за обезпечаване за състезанията, той иска да ме качи на автобус, за да стигна до турнира в Германия.
Държавата е отпуснала достатъчно и не ощетява най-добрите. Но те минават през федерацията и не достигат до нас”, разказа олимпийската шампионка.
Мария Гроздева отбеляза, че посочената причина за изключването на клуба й според шефа на федерацията била липсата на дейност, тъй като негови състезатели не участвали на държавни първенства.
Гроздева обясни, че е пропуснала двата шампионата през миналата година, защото е била на турнир в чужбина по същото време.
От своя страна Камен Шишманов обясни, че според правилника на федерацията всички спортни клубове са длъжни да участват в държавни първенства, за да се види, че развиват дейност.
Той уточни, че олимпийската шампионка може да продължи участията си от името на федерацията, но в само международни турнири.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар