вторник, 21 февруари 2012 г.

Първият японец в А група се надява да свикне с живота и футбола в България

Тайцуке Акийоши е първият японски футболист, който ще играе в българското първенство. Азиатецът подписа договор със "Славия" за 2.5 години.

"Добро утро", каза той на български при представянето си. Желанието му е да оправдае доверието на треньора Мартин Кушев и на президента на белите Венцислав Стефанов.

"Щастлив съм, че съм тук и се радвам за топлото посрещане. Надявам се да се наложа в отбора и да помогна на "Славия" с головете си. Ще опитам да свикна с българския стил и начин на живот", каза Акийоши.

Японецът, който тази година ще стане на 23, е играл в Сингапур през последните три сезона. Първенството там е филиал на японското. С ФК САФ Акийоши е участвал и в Шампионската лига на Азия.

Футболистът е доведен в София от мениджъра Саша Вукойевич. "Смятаме, че Тайцуке има с какво да помогне на отбора. Хората от тази далечна страна са изключително дисциплинирани, дават пример по трудолюбие, старание и мъжество. Не че между нашите момчета няма серизони, но има някои, които се мислят за големи звезди", каза Стефанов.



Той заяви, че "Славия" е бил първият клуб, привлякъл бразилски футболист - Джери Перейра. "Разчитаме на Акиоши да внесе не само колорит, но и качество", добави Стефанов.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар