вторник, 21 февруари 2012 г.

"Реал" излиза срещу ЦСКА и студа в Москва, "Челси" - за бъдещето на Вилаш-Боаш

Жозе Моуриньо
"Реал" (Мадрид) ще се бори с ЦСКА (Москва) и руската зима, докато "Челси" ще гостува на "Наполи" в битка за запазването на своя мениджър Андре Вилаш-Боаш в първите си осминафинални мачове от Шампионската лига.

Испанците за първи път ще се изправят срещу московските "армейци", а температурите от под -10 градуса в града са най-голямото притеснение на техния старши треньор Жозе Моуриньо.

Статистиката до момента е в полза на португалеца, който е излизал като победител в досегашните си четири срещи с руски клубове в турнира като наставник на "Интер" и "Челси". За възпитаниците на треньора Леонид Слуцки това ще бъде първият официален мач от 7 декември насам.

"Ще трябва да бъдем по-силни от минусовите температури и тежкия терен, които са нещо ново за нас. Нямаше как да се подготвим за подобни условия. Трябва да излезем с правилната нагласа и да бъдем силни. Целта ни е положителен резултат – победа или равенство", обясни Моуриньо, чийто тим има 27 успеха в последните си 30 мача.

Той допълни, че футболистите му трябва да внимават с коравия съперник. "ЦСКА не случайно всяка година играе в директните елиминации на Шампионската лига. Едно от предимствата им е силната защита. Спомням си колко трудно ми беше да им вкараме с "Интер". Играчите им са заедно от доста време и се познават, имат и силни нови попълнения", коментира португалският специалист, който отстрани московчани с "нерадзурите" на четвъртфинал по пътя към титлата през сезон 2009/10 с две победи по 1:0.

Бъдещето на Андре Вилаш-Боаш е пряко свързано с резултатите в Шампионската лига 
В другата среща между "Наполи" и "Челси" ще бъде заложена главата на неговия сънародник и настоящ мениджър на лондончани Андре Вилаш-Боаш. Слабото представяне на сините в Англия продължава да сгъстява облаците над наставника, за когото голяма част от футболните коментатори на Острова вече не виждат бъдеще на "Стамфорд бридж".

След измъченото равенство 1:1 с "Бирмингам" за ФА къп в събота отново беше напомнено, че собственикът на "Челси" Роман Абрамович е уволнявал всички останали без трофеи мениджъри.

Под ръководството на Вилаш-Боаш тимът се представя далеч под очакванията, а след всички разходи по привличането му изчисленията показват, че една победа на "Челси" струва около 7.5 милиона щатски долара. Англичаните останаха единствено в битката за ФА къп и Шампионската лига, където се надяват да спасят сезона си.

Нападателят Дидие Дрогба призна за проблемите на тима, който има само една победа в последните си шест мача. "Усещаме, че никой не вярва в нас. В сряда ще покажем, че заслужаваме мястото си в турнира. Трябва да бъдем разумни и да направим това, което мениджърът поиска от нас", коментира котдивоарецът.

Той смята, че всеки в клуба трябва да поеме своята отговорност за слабото представяне и заедно да се върнат към успехите. "В сряда е нашият шанс за това. Последните седмици и месеци са трудни за нас, но в миналото винаги сме успявали да се мобилизираме и да спечелим подобни мачове, както направихме срещу "Валенсия" в груповата фаза. Всяка среща ти дава възможността да излезеш от трудния момент", заяви Дрогба ден преди мача.

Двубоят между ЦСКА и "Реал" в Москва ще започне в 19.00 часа, а срещата "Наполи" - "Челси" е от 21.45 часа.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар