понеделник, 27 февруари 2012 г.

Невероятна драма с дузпи позволи на Ливърпул да спечели "Карлинг Къп"

Ливърпул напомни за най-добрите си дни, в които отборът печелеше трофеи. "Мърсисайдци" прекъснаха няколкогодишната си серия без спечелено отличие и взеха трофея от турнира Карлинг Къп.
"Мърсисайдци" надвиха Кардиф с 3:2 след дузпи и (2:2 след двете продължения) и по този начин отборът спечели първото си отличие от 2006 година насам. Срещата се игра на митичния "Уембли" пред около 90 хиляди души.
Двубоят завърши при равенство 1:1 в редовното време, като определено и двата тима демонстрираха добра игра и изпуснаха не малко голови положения. След двете продължения от по 15 минути резултатът бе 2:2.
Кардиф успя първи да стигне до гол след попадение на Мейсън в 19-ата минута, но Мартин Шкъртел изравни резултата в 60-ата минута. В 108-ата минута Каут реализира за 2:1, но две минути преди края на второто продължение Търнър изравни за 2:2.
При дузпите пропуски за Пул направиха Джерард и Адам, но Кардиф пропусна три дузпи, дело на Ант. Джерард, Гестед и Милър.
По този начин трофеят отиде в Ливърпул. Интересно е да се отбележи, че решителната дузпа за Кардиф бе пропусната от Антъни Джерард - братовчед на Стивън Джерард.

Срещата започна с невероятна голова възможност за Ливърпул, която стана факт във 2-ата минута.
Глен Джонсън отправи великолепен удар от дистанция, но топката се отби в горната греда. При добавката Стивън Джерард имаше шанс да я вкара във вратата на базирания в Уелс тим, но ударът му излезе в аут, тъй като бе доста неточен.
В 7-ата минута Ливърпул имаше още една добра възможност за гол, но Анри Каръл не успя да засече топката с глава по най-добрия начин и кълбото излезе в аут.
Само три минути по-късно Кени Милър можеше да попари жестоко "Мърсисайдци". Бившият футболист на Селтик и Рейнджърс получи страхотен пас с пета и бе на супер позиция за стрелба, но ударът му бе крайно разочароващ.
През следващите минути Ливърпул продължи да натиска своя опонент в търсенето на попадение, но отбраната на Кардиф се справяше брилянтно в началото на мача.
В 19-ата минута Анри Каръл засече меко центриране на Глен Джонсън, но ударът му бе слаб и не затрудни стража на противника.
В същата минута Джо Мейсън сензационно откри резултата и вкара топката във вратата на Ливърпул.
Той получи прекрасен пас от Кени Милър в наказателното поле и без проблем мушна топката във вратата на Пепе Рейна от 2-3 метра, като по този начин даде преднина на отбора си.
В 24-ата минута Анри Каръл стигна до топката на метър от дъгата, но ударът му бе крайно разочароващ и опитите му да стигне до изравнителен гол удариха на камък.
"Мърсисайдци" наложиха натиск над опонента си през следващите минути в търсенето на изравнително попадение.
В 30-ата минута Хосе Енрике опита да изненада стража на противника с прехвърлящ удар, но топката излезе в аут.
Чарли Адам пробва късмета си две минути по-късно. Ударът му обаче мина встрани вратата.
Няколко минути по-късно Каръл и Суарес направиха хубава двойна комбинация в наказателното поле, но точно преди английският национал да стреля топката му бе избита пред погледа.
Пет минути преди края на полувремето Стивън Джерард бе на прекрасна позиция да засече с воле центриране на Стюърт Даунинг и да изравни, но пропусна да стори това.
В края на полувремето Ливърпул пропусна фантастична възможност за гол. Каръл засече хубаво центриране от фаул на Стивън Джерард, но ударът му бе право във вратаря на противника.
Второто полувреме започна с много добра голова възможност за Кардиф. Кени Милър стреля много силно по земя, но топката мина встрани вратата на Рейна.
Последва голов шанс и за Ливърпул. Луис Суарес опита нещо между удар и пас, но топката бе избита на границата на голлинията от футболист на Кардиф.
В 52-ата минута Бен Търнър изби един удар на Чарли Адам с ръка, но реферът не отсъди дузпа за Ливърпул, макар че отборът на Кени Далглиш изрази претенции за такава.
Ливърпул правеше всичко възможно да атакува от началото на второто полувреме, но въпреки това "Мърсисайдци" трудно стигаха до чисти ситуации за гол.
В 57-ата минута Суарес навлезе в наказателното поле, но топката му бе избита от краката точно преди да стреля.
Само минута по-късно Кени Далглиш най-после замени безобразния от началото на мача Джордан Хендерсън, като на негово място влезе Крейг Белъми.
В 60-ата минута Мартин Шкъртел стигна до попадение след разбъркване в наказателното поле на Кардиф, което стана след греда на Луис Суарес.
Уругваецът нацели страничния стълб, след което словакът с удар от близо довкара топката във вратата на противника.
Само пет минути по-късно Ливърпул можеше да стигне до пълен обрат, но Луис Суарес не успя да отправи удар в една удобна за него ситуация.
В 74-ата минута Шкъртел отправи силен удар от близка дистанция и можеше да се превърне в абсолютен герой за своя отбор, но стражът на противника спаси.
Няколко минути по-късно Крейг Белъми можеше също да вкара, но вместо да стреля от добра позиция, той предпочете да търси с пас Анди Каръл и в крайна сметка топката бе отнета от противников футболист.
В 80-ата минута стражът на Кардиф спаси много тежък удар на Даунинг, който като нищо можеше да се превърне в гол.
Последваха изстрели на Джерард и Джонсън от дистанция, от които обаче не последва нищо опасно.
В 84-ата минута Гунардсон пропусна невероятно положение. Той не успя да вкара топката с глава от един метър.
Стражът на Кардиф пък спаси страхотен удар на Чарли Адам само две минути по-късно.
В 89-ата минута Кардиф за втори път в рамките на няколко минути пропусна да реши всичко в този мач. Кени Милър направи непростим пропуск от 3-4 метра, като прати топката в аут.
В самия край на срещата Луис Суарес тотално разочарова в една ситуация и се забави прекалено много с отиграването си, въпреки че бе на практика сам срещу стража на Кардиф.
В крайна сметка се стигна до продължения, тъй като в края на редовното време резултатът бе 1:1.
Луис Суарес имаше супер шанс да ознаменува слабия си мач с важно попадение в първата минута от първото 15-минутно продължение, но футболист на Кардиф изби топката от голлинията.
Анди Каръл също имаше възможност да вкара няколко минути по-късно. Ударът му обаче бе неточен.
Крейг Белъми отправи мощен удар в самия край на първото продължение. Неговият удар обаче мина над вратата.
Натискът на Ливърпул стана наистина невероятен и Глен Джонсън също отправи много опасен удар, който обаче мина встрани вратата.
В 18-ата минута от продълженията Дирк Каут успя да направи обрата в мача пълен, доближавайки Ливърпул до успеха. Холандецът отправи удар от няколко метра, като определено движението му при него бе доста странно и по-скоро изглеждаше като удар на отчаянието. Въпреки това обаче топката влезе във вратата на Кардиф.
До края на продълженията Кардиф започна да атакува повече и в 118-ата минута Търнър реализира, след като се възползва от меле в наказателното поле на Ливърпул. Той добута топката във вратата на Рейна от близка дистанция.
Малко преди това положение пък футболист на Ливърпул изчисти топката от голлинията и предотврати попадение.
Драмата при дузпите до които се стигна бе меко казано невероятна, след като Джерард и Адам пропуснаха наказателните си удари, но след три пропуски на футболисти на Кардиф трофеят отиде в Ливърпул.

КАРДИФ - ЛИВЪРПУЛ 2:2 след продължения (1:1 в редовното време), 2:3 след дузпи
1:0 Мейсън 19'
1:1 Шкъртел 60'
2:1 Каут 108'
2:2 Търнър 118'

При дузпите: 
Джерард - пропуска (стражът на Кардиф спасява)
Милър - пропуска (греда)
Адам - пропуска (би топката много високо над вратата)
Кауи - вкарва 
Каут - вкарва
Гестед - пропуска (греда)
Даунинг - вкарва 
Уитингам - вкарва
Джонсън - вкарва
Ант. Джерард - пропуска
КАРДИФ: Хейтън, Тейлърм Хъдсън (99 - Джерард), Търнър, Макнаутън, Уитингъм, Кауи, Гунарсон, Милър, Гестед, Мейсън (91 - Кис)
ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Джонсън, Агер (88 - Карагър), Шкъртел, Енрике, Даунинг, Джерард, Адам, Хендерсън (58 - Белъми), Суарес, Каръл (103 - Каут)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар