сряда, 15 февруари 2012 г.

Родните национали по футбол на 88-о място в света

Българският национален отбор по футбол пропадна до 88-о място в света. Родните "лъвчета" загубиха цели 5 позиции в сравнение с последното обновяване на ранглистата.

"Трикольорите" имат 408 точки, заемайки срамната позиция. Пред нас са "силите" Гватемала, Йордания, Буркина Фасо, островите Кабо Верде, Хаити, Китай, Сиера Леоне и много други.

Най-забележителната промяна на върха е възхода на Германия, която измести Холандия от второто място, докато Бразилия падна с една позиция и вече №7 в света, за сметка на "братовчедите" от Португалия.

Италия и Хърватия си разменят позициите в Топ 10 и "адзурите" вече са осми. "Сребърният" отбор на Кот Д'Ивоар, който остана втори на купата на африканските нации без да допусне гол, бележи възход с 3 места и вече №15 в света.

Шампионът на Африка Замбия се покатери с 28 позиции и за първи път в историята си проби в Топ 50. Замбийците са №43 в ранглистата.

Най-голямото падение на отборите в Топ 20 е за Франция. "Петлите" загубиха две места и сега са 17-и в света, докато Ирландия спечели три позиции и е №20.

Прави впечатления падението на Япония. Азиатската страна загуби цели 11 места и пропадна до 30-ата позиция.

Следващото обновяване на ранглистата ще се състои на 7-ми март.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар