Рецепта "Ну, погоди!" за най-добрите скиорки в света препоръча един от най-опитните кръчмари в курорта Банско Любен Пумпалов, известен като Дедо Пене.
Той каза, че най-подходящо за спортистките е да похапнат паниран заек, тъй като няма никакъв холестерол. При това дългоушкото бяга бързо, както те се спускат по пистите.
"Разбира се, трябва да го готвиш с много любов, да го вариш дълго време. Към месото се прибавят кромид, дивисил, църна мерудия, магданоз и копър. От бульона се вади една купа и в нея се прави панировката. Докато ястието е топло, се облива с лимонов сок. Никакви сосове други не бива да се прибавят към панирания заек, защото променят вкуса му", обяснява Дедо Пене пред "Стандарт".
За десерт е подходящо баница със сирене и ориз. Корите се пекат и се навиват, а в тях се пъха специална плънка. Отгоре се поръсва със захар."Разбира се, трябва да го готвиш с много любов, да го вариш дълго време. Към месото се прибавят кромид, дивисил, църна мерудия, магданоз и копър. От бульона се вади една купа и в нея се прави панировката. Докато ястието е топло, се облива с лимонов сок. Никакви сосове други не бива да се прибавят към панирания заек, защото променят вкуса му", обяснява Дедо Пене пред "Стандарт".
Източник hotnews.bg
Няма коментари:
Публикуване на коментар