петък, 10 февруари 2012 г.

ЦСКА на "Титан", Дуци и Пената е далеч от истината

Сезоните се менят, но проблемите в ЦСКА явно са вечни. Повече от три години медии, фенове и "червени" легенди се оплакват от недалновидното, налудничаво и тотално сбъркано управление на "Титаните", но няма кой да ги чуе.
Сега му е времето да бръкнем по-дълбоко и да отчетем, че този отбор на ЦСКА има изключително много недостатъци, да не говорим пък за показване на колективни действия, базирани на някаква ясна идея, цел и последователност.
Какво представлява ЦСКА на "Титан", Дуци и Пената?
Ще започнем от средата на терена, а там истината е една - този състав на ЦСКА няма разиграващи или креативни халфове. Трима от хората в сърцевината на „червения” състав Борис Галчев, Коста Янев и особено Петър Стоянов имат навика, след като подадат топката (обикновенно в страни или назад), да не мърдат, превръщайки се в обикновени пешеходци.
Боецът и легенда Тодор Янчев пък изтърпява наказание, но дори и след два-три месеца едва ли с нещо генерално ще помогне на безличната и безидейна халфова линия на "армейците", тъй като вече е на годинки и е амортизиран.
ЦСКА винаги е разполагал с много по-мобилни, креативни, мислещи, ителигентни и гъвкави халфове, а в този момент разполага единствено с блъскачи и "черноработници".
В халфовата линия на червените няма успокояваща фигура, няма идея, няма мисъл, няма изненада, всичко се базира на ритане, блъскане и случайност.
На "Армията" от години няма халф, който може да излъже двама, да подаде опасно или да стреля. Или обратно - да задържи топката. Такъв за последно бе Мурад Хидиуед.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар