вторник, 21 февруари 2012 г.

Трета поредна загуба за Григор Димитров

Продължават несгодите за най-добрия ни тенисист Григор Димитров, който отпадна още на старта на международния тенис турнир на твърда настилка в Мемфис с общ награден фонд 1 155 000 долара.

Миналата седмица хасковлията се препъна в първия кръг на надпреварата в Сан Хосе, отстъпвайки на Кевин Андерсон, а днес представителят на домакините Доналд Янг се оказа непреодолимо препятствие за Гришо и след близо два часа и половина битка американецът успя да стигне до победата със 7:6, 4:6, 7:6.

Срещата започна нервно и за двамата състезатели, като в самото начало те си размениха по един пробив, а малко по-късно Димитров стигна до нов брейк и поведе с 4:2.

В емблематичния седми гейм обаче първата ни ракета не успя да задържи подаването си и преднината му бе заличена, а в последвалия тайбрек Янг се оказа по-находчив и измъкна сета след 7:4.

Григор показа характер на старта на втората част и след много стабилна и агресивна игра дръпна в резултата с два пробива за 3:0 и въпреки че представителят на домакините върна единия от тях, хасковлията взе своето и възстанови статуквото на корта след 6:4.

В началото на заключителната трета част обаче Янг имаше инициативата и след здрава битка в четвъртия гейм стигна до пробив за 3:1, като в последствие дори получи шанс да сервира за мача в при 5:3.

Притиснат до стената Гришо отново демонстрира завидно желание за победа, върна пробива в последния възможен момент и докара нещата до тайбрек, където обаче шансът определено не бе на негова страна и въпреки че отрази два мачбола, при третия американецът не сбърка и така сложи точка на този драматичен трисетов трилър.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар