вторник, 21 февруари 2012 г.

ПРОГНОЗА: Наполи - Челси

Наполи - Челси, среща от 1/8-финалите на Шампионската лига, стадион "Сан Паоло", Неапол. 21:45 часа българско време.
Предстои ни да наблюдаваме един доста интересен сблъсък между два наистина много силни отбора, в който е трудно да се каже, че има изявен фаворит.
Домакините се завърнаха на европейската сцена преди 4 години, след като над десетилетие не участваха в евротурнирите, и днес ще се опитат да направят голяма крачка към следващата фаза на ШЛ.
НАПОЛИ
Групата за мача: Де Санктис, Росати, Ароника, Бритос, Кампаняро, Канаваро, Фернандес, Грава, Досена, Джемаили, Гаргано, Хамшик, Инлер, Маджо, Зунига, Кавани, Лавеци, Пандев, Амендола
Контузени: Няма
Наказани: Няма
Под въпрос: Няма
ЧЕЛСИ
Групата за мача: Чех, Босингва, Тери, Иванович, Луис, Кейхил, Коул, Бертран, Ромеу, Микел, Есиен, Рамиреш, Лампард, Мата, Малуда, Мейрелеш, Дрогба, Торес, Стъридж, Калу, Търнбул
Контузени: Няма
Наказани: Няма
Под въпрос: Тери
Прогноза на Gol.bg:
Домакините нямат проблеми с контузени футболисти и техният треньор Валтер Мадзари ще може да използва най-доброто, с което разполага.
Можем да очакваме, че Марек Хамшик, Езикел Лавеци и Единсон Кавани ще бъдат титуляри в срещата и ще се опитат да напълнят мрежата на Чех с попадения, макар че няма да им бъде толкова лесно.
Кавани вече вкара две попадения на Манчестър Сити и се очаква, че и Челси може да усети неговата сила тази вечер.
Гостите от своя страна също нямат кадрови проблеми, като изключим травмата на Джон Тери, който е до последно под въпрос за мача.
Ако не успее да се възстанови, тогава Гари Кейхил ще заеме неговото място в центъра на отбраната, макар че новопривлеченият защитник направи безобразен мач срещу Бирмингам.
Предстои да се види обаче кой ще води атаката на лондончани - Фернандо Торес или Дидие Дрогба. По-скоро обаче африканецът ще бъде предпочетен от Вилаш-Боаш.
Като цяло иначе Наполи не е губил на своя стадион "Сан Паоло" от 2008 година, откакто се завърна на европейската сцена след 13-годишно отсъствие.
Последната загуба на клуба в европейските турнири у дома бе през 1994 година, когато Айнтрахт Франкфурт надви италианския тим.
Челси от своя страна няма добри спомени при гостуване на италиански отбори, като има само една победа при последните си 7 гостувания на тим от Апенините - над Лацио с 4:0 през сезон 2003/2004.
Нашата прогноза за изхода на този мач е равенство с по едно попадение.
Резултат: Наполи - Челси 1:1

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар