вторник, 14 февруари 2012 г.

Григор Димитров загуби на старта в Сан Хосе

Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров допусна злощастна загуба на старта на кампанията си на силния международен тенис турнир на твърда настилка в Сан Хосе с общ награден фонд 531 000 долара.
В среща от първия кръг на надпреварата, приключила преди броени минути, хасковлията отстъпи с 1:2 сета пред представителя на Южна Африка Кевин Андерсон, в отделните части 6/2, 6/7, 6/7.
Двубоят започна отлично за Гришо, който спечели още първото подаване на своя опонент и си осигури комфортен аванс от 3/0, а след нов брейк в седмия гейм стигна до шанс да сервира за сета и не сбърка – 6/2.
За съжаление оттук нататък Андерсон повиши неимоверно ефективността на началния си удар и това му позволи да не изостава в резултата, а след като нито един от двамата тенисисти не стигна до шанс за пробив развръзката трябваше да настъпи след тайбрек, в който българинът не бе особено концентриран и статуквото на корта бе възстановено.
Ключов момент за изхода на мача се оказа вторият гейм на заключителната част, в който Григор достигна до три поредни възможности за брейк, но Андерсон отново “извика на помощ” бомбения си сервис и след 5 поредни точки задържа подаването си.
Последваха отново минути с тотално предимство за сервиращите, за да се стигне до втори тайбрек, в който два сгрешени форхенда от ракетата на Димитров изпратиха южноафриканеца в следващия кръг.
Така Гришо приключи участието си набързо в Сан Хосе и трябва да насочи изцяло вниманието си към предстоящия турнир в Мемфис, където по предварителни заявки ще стартира още от квалификациите.
Статистиката от двубоя:

Димитров
Андерсон
65
1-ви сервис %
69
7
Асове
15
5
Двойни грешки
3
 2/9
Възможности за пробив
 0/1
 108/209
Общо спечелени точки
 101/209
Времетраене: 2.28 ч.


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар