събота, 28 юли 2012 г.

От днес светът е Олимпиада

Олимпиадата в Лондон бе тържествено открита със зрелищна церемония на стадион Уембли.
Олимпиадата в Лондон бе тържествено открита със зрелищна церемония на стадион Уембли.

80 000 зрители на стадиона и над 1 милиард души пред телевизионните екрани станаха свидетели на уникална смесица от модерен сюжет, преплетен с много история.


Сценаристът Дани Бойл, който е автор и на известния филм Трейнспотинг, нямаше намерение да се съревновава с Олимпиадата в Пекин по блясък. Вместо това той заложи на нещо по-различно и наистина постигна впечатляващ резултат.

Церемонията бе открита от най-актуалният спортист във Великобритания в момента - колоездачът Брадли Уигинс, който стана първият британец, спечелил Тур дьо Франс.

След него започна тържеството, което отразяваше историческото развитие на Англия, от средновековието, през индустриалната революция и до наши дни.

Последните няколко десетилетия бяха застъпени предимно с културната визитка на острова - най-вече марковите музикални и кино звезди. Чуха се култови песни на Бийтълс, Куин, Пинк Флойд, Дейвид Бауи и дори Секс Пистълс.

По средата на церемонията по доста зрелищен начин бе представена и кралицата. Това стана след излъчването на клип с Джеймс Бонд, в ролята Даниел Крейг. Той "взе" кралицата от двореца, качи я на вертолет и над стадиона я пусна с парашут. Разбира се, самото спускане с парашут бе изпълнено от дубльори.

Част от шоуто бе и скеч на актьора Роуън Аткисън, по-известен като Мистър Бийн. Той взе участие в изпълнението на песен на Вангелис.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар