петък, 20 юли 2012 г.

Локо Пловдив изпусна Витес в невероятен голов спектакъл

Локомотив Пловдив завърши 4:4 срещу холандския Витес Арнем в невероятен голов спектакъл.
Локомотив Пловдив завърши 4:4 срещу холандския Витес Арнем в невероятен голов спектакъл.

Това стана в среща от 2-ия квалификационен кръг на Лига Европа, която се игра на градския стадион в Ловеч.



Пловдивчани показаха атрактивен и атакуващ футбол и заслужено се добраха до равенството.

Попаденията за Витес бяха дело на Рейс, който вкара в 22-ата минута, Ван Хинкел, който бе точен в 30-ата и 77-ата минута, и Бони. Последният се разписа в 53-ата минута.

За Локо Пловдив пък Лазаров вкара два гола в 49-ата, 63-ата, докато другите попадения бяха дело на Данчо Тодоров и Тасио в 49-ата и 92-ата минута.

Реваншът ще се състои в Холандия след една седмица.


Срещата започна добре за гостите и те създадоха хубава атака още 1-ата минута, но Господинов успя да избие центрирането на Ван Анхолт. Последва нова възможност за холандците в 3-ата минута, при която стражът на Локо увисна и се наложи Валери Георгиев да чисти с глава центрирането на Хофс.

Локо от своя страна създаде първата си опасност в 7-ата минута. След центриране на Сержиньо никой не успя да засече топката, но Велтхуйзен се затрудни и изби в корнер. След корнера Саламастракис удари горната греда след центриране на Лазаров.

Добрата игра на пловдивчани продължи и в 18-ата минута Данчо Тодоров бе близо да отбележи, но стражът на гостите по страхотен начин спаси силния му удар.

В 22-ата минута за съжаление на Локо гостите стигнаха до попадение, дело на Джонатан Рейс. След разбъркване в наказателното поле на пловдивчани топката стигна до футболиста на гостите и той без проблем реализира от един метър.

Две минути по-късно обаче Данчо Тодоров вкара фантастичен гол и изравни. Той стреля с гръб към вратата без подготовка след изпълнение на тъч и реализира изключително попадение, с което резултатът бе изравнен.

В 30-ата минута Витес отново стигна до попадение и отново поведе в резултата, този път с 2:1. След пряк свободен удар Йордан Господинов увисна и Марко ван Хинкел с глава реализира.

В следващите минути Локо имаше добра възможност да вкара. В 38-ата минута удар на Здравко Лазаров бе избит от Велтхуйзен с върха на пръстите.

Гол на Витес пък бе отменен заради засада в 43-ата минута. До края на полувремето нямаше повече голове и резултатът се запази.

Второто полувреме започна по страхотен начин за Локо и в 49-ата минута резултатът бе изравнен.

Йордан Тодоров напредна по фланга и центрира прекрасно, след което Здравко Лазаров с хубав плонж и удар с глава засече кълбото и го прати във вратата на Витес.

Витес обаче за трети път попари "Смърфовете" и в 53-ата минута Бони вкара попадение с удар около точката за изпълнение на дузпата, като в тази ситуация отново защитата на домакините не бе на ниво. С този гол Витес поведе с 3:2.

В 63-ата минута Здравко Лазаров попари за втори път гостите и със страхотен удар от границата на наказателното поле изравни. Преди това той направи хубава солова акция и излъга технично противников бранител преди удара си.

В 65-ата минута гостите бяха близо до 4-и гол, но този път късметът бе с Локо и топката срещна гредата. В следващите минути не се стигна до много опасни възможности.

В 77-ата минута обаче за съжаление на Локо Пловдив Витес вкара четвърти гол. След центриране от корнер топката попадна във Ван Хинкел, който необезпокояван от няколко метра реализира.

В 92-ата минута Тасио реализира и оформи крайното 4:4 в мача. Той се възползва от едно центриране, при което засече топката с крак, и вкара във вратата на Витес. В 94-ата минута Йордан Тодоров имаше страхотна възможност да направи нечуван обрат, но пропусна сам срещу вратаря.

ЛОКО ПД - ВИТЕС АРНЕМ 4:4
0:1 Рейс 22'
1:1 Тодоров 24'
1:2 Хинкел 30'
2:2 Лазаров 49'
2:3 Бони 53'
3:3 Лазаров 63'
3:4 Хинкел 77'
4:4 Тасио 92'

ЛОКО ПД: Господинов, Родригес, Бенжалюн, Саламастракис, Венков, Златински (86 - Кириакидис), Д. Георгиев, В. Георгиев (57 - Тасио), Сержиньо (72 - Маркес), Тодоров, Лазаров - к

ВИТЕС: Велтхуйзен, Калаш, Хейден, Хофс (62 - Прьопер), Ван Хинкел, Бони, Рейс, Ясуда, Ибара (80 - Чантурия), Кашия - к, Ван Анхолт (70 - Ван дер Стрюк)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар