вторник, 31 юли 2012 г.

Федерер прегази Бенето, чака Мюлер или Истомин

Федерер прегази Бенето, чака Мюлер или Истомин
Лидерът в световната ранглиста и поставен под номер 1 в основната схема Роджър Федерер се класира за третия кръг на тенис турнира от програмата на XXX-те летни олимпийски игри в Лондон.


Швейцарецът срещна сериозни затруднения на старта на кампанията си в “Ол Инглънд клъб” срещу колумбиеца Алехандро Фая, но днес бе безапелационен срещу Жулиен Бенето и след по-малко от час игра стигна до категоричното 6/2, 6/2.

Маестрото изигра един двубой типичен за неговите стандарти, реализира по два пробива във всеки един от сетовете, а от своя страна бе просто перфектен в собствените си сервис геймове и не позволи на французина дори да стигне до ситуация за брейк.

Така в следващия кръг от надпреварата Роджър Федерер, който търси все още липсващия му златен олимпийски медал на сингъл, ще се изправи срещу победителя от двойката Жил Мюлер – Денис Истомин, които играят в момента.

Малко преди това своето място в третия кръг си осигури и поставеният под номер 11 в основната схема Николас Алмагро, който записа аналогичен резултат срещу руснака Александър Богомолов – 6/2, 6/2.

Съперник на испанеца по пътя му към четвъртфиналите ще бъде или Стив Дарсис, или Сантяго Хиралдо, които играят в момента на така важния за всички нас корт номер 11, на който очакваме изявите на Цвети Пиронкова по-късно днес.

Статистиката от двубоя на Федерер с Бенето:


Федерер Бенето
66 1-ви сервис % 63
7 Асове 3
0 Двойни грешки 4
24 Уинъри 16
7 Непредизвикани грешки 12
4/8 Възможности за пробив 0/0
Времетраене: 0.58 ч.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар