четвъртък, 12 юли 2012 г.

Ювентус махна звездите от емблемата

Ювентус представи новите си екипи за предстоящия сезон и те направиха огромно впечатление.
Ювентус представи новите си екипи за предстоящия сезон и те направиха огромно впечатление. Не заради украсата, а заради липсата на звезди на емблемата на клуба.


Шефовете на "Старата госпожа" се заканиха да сложат 3 звезди, заради спечелените 30 титли на Италия. Но заради Калчополи две от тях бяха отнети и официално се водят 28.

"Ние си знаем, че сме били 30 пъти шампиони и за нас това е цифрата. Федерацията обаче има друга аритметика и за тях имаме 28 титли. Не сме съгласни с това. Така решихме да махнем двете звезди от нашата емблема, защото не сме съгласни с това. Това е нашият протест", заяви президентът Андреа Аниели.

"Всички истински ювентинци чувстват, че имаме 30 титли спечелени на терена. Ювентус винаги е приемал решенията на органите за спортна справедливост. Но в последно време излязоха нови факти".

"Федерацията обаче реши да не прави промени в отсъждането си. Затова ние решихме да предприемем някои действия, за да запазим честта на Юве. Действия, които още са в зародиш", допълни президентът на Юве.

На екипите на Юве ще има само един надпис "30 на терена".

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар