неделя, 8 юли 2012 г.

Уимбълдън – ден последен

Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън
Един единствен въпрос е все още без отговор в тазгодишното издание на третия за сезона турнир от “Големия шлем” – Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън и той е кой ще е новият шампион.

За огромна радост на домакините тяхното 74-годишно очакване да видят свой представител в заключителната битка на “Ол Инглънд клъб” приключи и днес те с цялото си сърце ще подкрепят “шотландския боец” Анди Мъри.
Възпитаникът на Иван Лендъл стана вторият британец след Бъни Остин, който за последно игра финал на Уимбълдън през далечната 1938 г., но днес на Албиона всички биха искали Мъри да застане до друга тяхна легенда – Фред Пери, който пък е последният поданик на Кралицата, вдигнал над главата си ценния трофей (през 1936г.).
Разбира се задачата на Анди няма да е никак лека и дори може би граничеща с невъзможното, тъй като негов съперник днес ще бъде не кой да е, а 6-кратният носител на титлата Роджър Федерер.
Швейцарецът за пореден път доказа, че гениалността му няма лимити и днес той има уникалната възможност да напише поредната златна страница в историята на аристократичната игра, изравнявайки и подобрявайки едновременно два рекорда на Пийт Сампрас.
Ако спечели финалния сблъсък в днешния следобед Маестрото от Базел ще прибави във витрината си седмия трофей от зелената надпреварата, точно толкова, колкото има и “сладкия” Пит, но освен това евентуалната му победа днес ще го върне на световния връх и по този начин Федерер ще подобри рекорда на американеца по брой седмици под номер 1 в ранглистата на професионалистите.
Залогът и за двамата е огромен, а насладата от финалния двубой е за всички нас. Начало – 16.00 часа българско време.
Обща статистика от представянето на двамата в турнира до момента:
показателиФедерерМъри
Асове5974
Двойни грешки817
Първи сервис %6663
Най-бърз сервис128 MPH135 MPH
Възможности за пробив 34/77 28/76
Уинъри111119
Непредизвикани грешки7484
Успеваемост на мрежата %7466
Успеваемост от основната линия %5252
Игрово време до момента 12:09 16:45



Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар