понеделник, 2 юли 2012 г.

Шарапова аут от Уимбълдън

Шарапова аут от Уимбълдън
Супер фаворитката за трофея Мария Шарапова приключи с участието си в тазгодишното издание на третия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Великобритани по тенис – Уимбълдън.


В среща от четвъртия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, рускинята, която бе поставена под номер 1 в основната схема, отстъпи с 0:2 сета пред напористата германка Сабине Лисицки, в отделните части 4/6, 3/6.

Противно на предварителните очаквания двубоят премина почти изцяло под диктовката на Лисицки, която стартира великолепно, осигури си солиден аванс от 5/2 в началото на мача и въпреки усилията на миналогодишната финалистка, затвори сета в своя полза с 6/4.

Във втората част германката бе още по-прецизна, допусна едва 3 непредизвикани грешки, възползва се от единствената си възможност з пробив, който с оглед на прфектната й игра в собствените сервис геймове бе достатъчен за крайната победа.

Така шампионката от Ролан Гарос се прости с амбициите за втора поредна титла от Шлема, а освен това има реална опасност от идния понеделник тя да се прости и с лидерката позиция сред професионалистките.

По съвсем друг сценарий се развиха събитията за шампионката от миналата година Петра Квитова, която въпреки неубедителното си начало успя да стигне до впечатляващ обрат срещу Франческа Скиавоне за крайното 4/6, 7/5, 6/1.

Въпреки трагичните си показатели – цели седем двойни грешки, 16 непедизвикани и само 2 уинъра, Скиавоне успя да отрази и 10-те възможности за брейк, открили се пред чехкинята, а от своя страна реализира един от трите си шанса за пробив и така противно на логиката измъкна първия сет.

Във втората част мачът се разви гейм за гейм, но в последния възможен момент Квитова стигна до решителен пробив и възстанови статуквото на корта.

Това сякаш сломи съпротивителните сили на италианката и в заключителния трети сет на корта сякаш остана само една тенисистка и това бе именно световната номер 4, която след безапелационното 6/1 продължава да брани титлата си от 2011 година.

В спор за място на полуфиналите Петра Квитова ще се изправи срещу 4-кратната победителка в “Ол Инглънд клъб” – Серена Уилямс, която малко по-рано отстрани Ярослава Шведова с 2:1 сета.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар