вторник, 10 юли 2012 г.

Роберто Манчини преподписа за 5 години с Ман Сити

Роберто Манчини преподписа за 5 години с Ман Сити
Роберто Манчини подписа нов, 5-годишен договор с Манчестър Сити. Новината бе официално потвърдена на страницата на клуба.


С това италианецът бе възнаграден подобаващо за успешния сезон, в който изведе "гражданите" до първата титла от 44 години насам.

"Радостен съм да имам възможността да дам всичките си усилия за Манчестър Сити в следващите пет години", коментира 47-годишният Манчини пред официалния сайт на Сити.

"Възможността да надградим скорошните успехи в огромна. Манчестър Сити е фантастичен клуб - от собственика, президента, борда, мениджмънта, играчите, екипа и феновете".

"Чакам с нетърпение предизвикателствата и вълненията, които ни очакват".

Преди да подпише новия си договор със Сити, Манчини бе свързван с поста на национален селекционер на Русия. Президента на федерацията Сергей Фурсенко бе цитиран от медии, че той се е съгласил да поеме поста от Дик Адвокаат.

Впоследствие обаче Форсенко опроверга тези слухове и допълни, че кандидатите ще бъдат обявени във вторник.

Манчини пое Манчестър Сити през 2009 година, когато бе уволнен предишния мениджър Марк Хюз. Още в първата си година той изведе тима до 5-то място, през следващия сезон Сити се изкачи до 3-то място, класирайки се за първи път в историята си в Шампионската Лига. Въпреки разочарованието в европейските турнири, накрая на сезона "небесносините" ликуваха след драматичната титла, с която изпревариха по голова разлика градския съперник Манчестър Юнайтед.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар