сряда, 4 юли 2012 г.

Уимбълдън – ден 9

Уимбълдън – ден 9
Днешната програма от Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън – ще бъде посветена само на мъжката част, като предстоят да се изиграят всички четвъртфинални сблъсъци.

Първи на централния корт на “Ол Инглънд клъб” ще излязат 6-кратният носител на трофея Роджър Федерер и “полковника” от руската тенис армия – Михаил Южни.
Руснакът достигна до тази фаза от надпреварата след измъчен 5-сетов успех над представителя на Узбекистан Денис Истомин, но днес ще му бъде още по-трудно, тъй като от досега изиграните 13 мача срещу швейцареца няма нито една победа.
Вторият мач на най-голямата тенис арена на Уимбълдън е между местния любимец Анди Мъри и испанеца Давид Ферер. Възпитаникът на Иван Лендън влезе в тазгодишната надпреварата без особени очаквания и без огромното бреме на всяка цена да достигне поне до финала, но ето че след отпадането на Рафа Надал долната част на схемата се отвори и Британия най-накрая може да дочака свой представител в директния сблъсък за трофея.
Не по-малко интересно се очаква да бъде и на корт номер 1, стига времето да позволи разбира се, където като първи мач е предвиден двубоя между настоящия носител на трофея Новак Джокович и германеца, който също няма да видим на Олимпиадата – Флориан Майер.
Последният сблъсък от предвидените за днес е отново на корт номер 1 и противопоставя Жо-Вилфред Цонга и Филип Колшрайбер, като фрацузинът и миналата година достигна до финалната четворка в Лондон, докато евентуален усех на германеца би му донесъл първи полуфинал в турнири от Шлема.
Ето и програмата за днес:
(приблизителнят начален час е в българско време)

часцентрален корт
 четвъртфинали
14.00 ч.Роджър Федерер
 Михаил Южни
следваАнди Мъри
 Давид Ферер
часкорт № 1
14.00 ч.Новак Джокович
 Флориан Майер
следваЖо-Вилфред Цонга
 Филип Колшрайбер



Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар