неделя, 29 юли 2012 г.

Бразилия се класира за четвъртфинала на олимпийския футболен турнир

Бразилия се класира за четвъртфинала на олимпийския футболен турнир
Бразилия победи Беларус с 3:1 в двубой от група C на олимпийския футболен турнир за мъже и по този начин възпитаниците на Мано Менезеш си осигуриха участие в четвъртфиналния етап на надпреварата.


Въпреки че беларусите поведоха чрез родения в Бразилия Ренан Бресан, бразилците успяха да обърнат с попадения на Алешандре Пато, Неймар и Оскар. "Селесао" доминираше през по-голямата част от мача и спечели напълно заслужено.

Още от самото начало бразилците се стремяха да владеят топката повече от своите опоненти. Тимът на Георгий Кондратиев пък разчиташе предимно на контраатаки, както и на грешки в отбраната на "селесао".

Така още при първата по-интересна ситуация в мача се стигна до попадение. Роденият в Бразилия Ренан Бресан се възползва от хубаво центриране отдясно на Алексей Козлов и се разписа с глава.

Малко след това Хълк излезе сам срещу стража на беларусите Александър Хутор, но не успя да го преодолее, а в 13-тата минута футболистът на Порто отправи добър удар с глава, обаче не намери целта. Възпитаниците на Мано Менезеш все пак отбелязаха в 15-тата минутата. Неймар центрира отляво, Пато се измъкна от опеката на противников защитник и вкара с глава.

Почти веднага след гола за Бразилия Беларус отново можеше да излезе напред в резултата. Ренан Бресан шутира мощно, но неточно от далечна дистанция. Последва натиск на "селесао", като Оскар се отличи с няколко опасни изстрела. На другия край на терена пък Ренан Бресан продължаваше да тормози защитата на символичните домакини.

В 32-рата минута именно 23-годишният полузащитник на БАТЕ Борисов можеше да вкара куриозно попадение от фаул. Бразилският вратар Нето обаче внимаваше и изби в корнер. Няколко минути по-късно Сергей Корниленко проби в наказателното поле на Бразилия, но не съумя да подаде или да стреля.

Междувременно избраниците на Менезеш разиграваха в средата на терена и опитваха да надхитрят сгъстената беларуска отбрана с центрирания и шутове от далечно разстояние. В 39-тата минута Хълк отправи именно такъв шут, обаче топката профуча над напрената греда.

Нападателят на Порто отново се прояви в 43-тата минута, когато направи пробив отдясно, но не стреля достатъчно добре. Малко преди края на полувремето нова атака по десния фланг можеше да завърши с гол за Бразилия, обаче при центрирането нито един играч на "селесао" не успя да засече топката, а впоследствие Неймар отправи неточен удар.

И през втората част бразилците бяха по-настоятелният от двата тима. Неймар и Оскар нанесоха неточни изстрели, преди Марсело да тества Хутор от далечна дистанция. Стражът на беларуския състав се представи блестящо и изби в корнер.

Канонадата към вратата му обаче не спираше. В 53-тата минута Неймар за пореден път шутира неточно от дъгата пред пеналта на Беларус. Пет минути по-късно Хутор отново спаси, ударът беше на Оскар. След това и момчетата на Кондратиев показаха умения в предни позиции.

Ренан Бресан видя, че Нето е излязъл напред, и се опита да го прехвърли, но не сполучи. В 65-тата минута обаче гол все пак падна и той беше в мрежата на беларусите. Неймар отбеляза невероятно попадение от фаул за радост на бразилските привърженици и за наслада на неутралните зрители.

В минутите след гола възпитаниците на Менезеш бяха пълни господари на игрището. Неймар, Оскар и Пато си правеха каквото си поискат със защитниците на Беларус. На няколко пъти Неймар демонстрира брилянтна техника и беше цяло чудо, че младият бразилски нападател не вкара още поне едно попадение.

В 88-мата минута пък Оскар от фаул затрудни максимално Хутор, който изби с мъка. Новото попълнение на Челси все пак стигна до гол, след като получи великолепен пас от Неймар. Това се случи в третата минута на добавеното време и секунди след попадението съдията от Япония даде край на мача, след който Бразилия се класира за четвъртфиналната фаза на олимпийския турнир.


Бразилия – Беларус 3:1

0:1 Ренан Бресан 8
1:1 Пато 15
2:1 Неймар 65
3:1 Оскар 90+3

Бразилия: Нето, Тиаго Силва, Жуан Жезуш, Рафаел, Марсело, Ромуло, Сандро (Гансо – 64), Оскар, Хълк (Данило – 87), Пато (Лукаш Моура – 85), Неймар

Беларус: Хутор, Кузменьок, Политевич, Козлов (Гаврилович – 86), Поляков, Драхун, Баха, Ренан Бресан, Гордейчук, Алексиевич (Воронков – 70), Корниленко (Зубович – 78)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар