събота, 14 юли 2012 г.

Григор Димитров продължава да блести в Бостад

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров записа поредната си впечатляваща победа в тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Бостад
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров записа поредната си впечатляваща победа в тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Бостад (Шв) с общ награден фонд 410 175 евро.



Преди минути, в сблъсък от четвъртфиналната фаза на надпреварата, българинът отстрани поставения под номер 3 в основната схема Алберт Рамос (Исп) с 2:0 сета, в отделните части 7/6, 6/3.

За съжаление в трети пореден двубой на шведска земя Григор започна изключително колебливо, като в началните минути отново трудно намираше първия си сервис и това го постави в една-две критични ситуации.

В третия гейм българинът изоставаше с 0:40, но точно в този момент демонстрира завиден хъс за игра и постоянство, спечели следващите 5 разигравания и измъкна подаването си, но в петия гейм неизбежното вече се случи.

Левичарят от Испания успя да натисне бекхенда на нашия състезател, стигна до нови две поредни възможности за брейк и този път не сбърка, повеждайки с 3/2.

Отворът на Димитров обаче бе светкавичен и впечатляващ – феноменално изпълнен бекхенд по късия диагонал и изненадваща двойна грешка на Алберт Рамос доведоха да възстановяване на статуквото за 3/3.

В следващите няколко гейма изглеждаше така сякаш нашият тенисист има известно игрово предимство, търпеливо отбиваше атаките на бекхенда си, но в единадесетия гейм като от нищото испанецът стигна до пробив и получи правото да сервира за първия сет.

Последваха минути, в които талантът и безспорните качества на Гришо се проявиха с пълна сила – нашето момче не се предаде – бори се за всяка точка и успя да върне пробива в последния възможен момент, а в последвалия тайбрек бе просто брилянтен.

След серия от великолепни отигравания българинът си изкова повече от солидна преднина от 6:0, джентълменски позволи на Рамос да заличи конфузната нула срещу името си, след което безпроблемно затвори сета със 7:1.

Възходящата линия в представянето на хасковлията продължи и във втория сет, като след безупречна игра Григор успя да стигне до ранен пробив, а в петия гейм изправи публиката на крака след фамозен минаващ удар от движение от бекхенд, който трудно се отдава и на тенисисти от топ 10.

В този случай Димитров не успя да стигне до пробив, но в деветия гейм българинът отново проби подаването на испанеца и така си подсигури крайната победа, която за втори път в неговата кариера го изпраща на полуфинал на турнир от календара на АТР.

Така в сблъсъка за влизане в директния двубой за трофея нашето момче ще спори срещу победителя от двойката Давид Ферер – Томи Робредо, които играят малко по-късно днес.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар