4-кратната носителка на трофея Серена Уилямс намери място сред най-добрите четири тенисистки в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.
В изключително качествен сблъсък от четвъртфиналната фаза на надпреврата американката отстрани с 2:0 сета досегашната шампионка Петра Квитова, в отделните части 6/3, 7/5.
Зрителите на централния корт на “Ол Инглънд клъб” бяха превилигировани да наблюдават на живо един истински спектакъл, заслуга за който имаха и двете състезателки, заложили до край на своето кредо – атакуващата игра и непрестанната борба за всяка точка.
Двубоят започна с очаквано превъзходство на сервиращите, но след четвъртия гейм Серена успя да навлезе в невероятен ритъм и буквално засипа с уинъри чехкинята, която нямаше отговор за подобна атака.
Вследствие на тоталното си превъзходство американката влезе в серия от три поредни гейма, дръпна с 5/2 - аванс оказал се напълно достатъчен за спечелването на първата част.
Във втория сет битката бе подновена с пълна сила, като този път Квитова значително по-лесно печелеше подаванията си, а в десетия гейм дори стигна до сетбол, но Серена безпроблемно се измъкна от критичната ситуация.
Ключов за крайния изход на двубоя се оказа един наглед елементарен форхенд на два-три метра вътре в корта, който чехкинята сбърка и на практика подари пробива на своята опонентка в единадесетия гейм.
Уилямс не се нуждаеше от повече подаръци и след три аса от дюс-полето и сбъркан ретур на Квитова мачът приключи и Серена за осми път в своята кариера се класира за полуфиналите на Уимбълдън.
Следващата съперничка на американката ще бъде или намиращата се във феноменална спортна форма Тамира Пашек, или устремилата се към първото място в световната ранглиста Вика Азаренка.
Статистиката от двубоя:
Статистиката от двубоя:
Уилямс | Квитова | |
59 | 1-ви севис % | 66 |
13 | Асове | 3 |
0 | Двойни грешки | 2 |
10 | Непредизвикани грешки | 14 |
27 | Уинъри | 21 |
2/4 | Възможности за пробив | 0/1 |
72 | Общо спечелени точки | 56 |
Времетраене: 1.24 ч. |
Няма коментари:
Публикуване на коментар