четвъртък, 12 юли 2012 г.

Лудогорец завоюва и Суперкупата на България

Лудогорец Разград продължава да жъне успех след успех, след като спечели и Суперкупата на България.
Лудогорец Разград продължава да жъне успех след успех, след като спечели и Суперкупата на България.

Момчетата на Ивайло Петев надвиха коравия тим на Локомотив Пловдив с 3:1 в директния мач за трофея, който се игра на стадион "Лазур" в Бургас.



Попаденията за разградчани бяха дело на Кайсара, Гъргоров и Марселиньо в 10-ата, 43-ата и 90-ата минути, а голът за "Смърфовете" бе реализиран от Даксон в 12-ата минута.

Това е трети трофей за Лудогорец за кратък период от време, след като преди това отборът успя да спечели титлата и Купата на България.


Срещата започна ударно за Лудогорец и шампионът на България бързо успя да стигне до попадение, с което откри резултата.

В 10-ата минута Марселиньо получи топката на границата на наказателното поле, след което с техничен пас с пета намери Кайсара, който вкара за 1:0 и даде аванс на своите. Това бе негово дебютно попадение за разградчани.

За съжаление на момчетата на Ивайло Петев, Локо успя да изравни само две минути по-късно. Даксон реализира гол след страхотно изпълнение на пряк свободен удар и изравни резултата.

В 21-ата минута Марселиньо пробва да вкара атрактивно попадение със странична ножица след центриране на Минев, но Господинов улови топката.

В следващите минути не се стигна до нищо опасно, но в 30-ата минута Иван Стоянов имаше възможност да стреля, но ударът му отиде в аут. До края на полувремето изглеждаше, че няма да паднат повече попадения.

В 43-ата минута обаче разградчани вкараха втори гол, с който отново поведоха в резултата.

Попадението бе дело на Гъргоров. Той получи много хитър пас от Миро Иванов, който му пусна топката между всички футболисти на Локо, и с хубав диагонален удар реализира. При гола топката рикошира и в страничния стълб и спомогна кълбото да влезе във вратата.

На почивката нямаше промени в двата състава. Второто полувреме започна по-тихо и нямаше опасности пред двете врати.

В 55-ата минута Марселиньо стреля с глава, след като надскочи Тасио, но топката излезе в аут. Кокала пък направи две промени в състава на Локо Пд и извади от игра Лазаров и Дани Георгиев, пускайки на техните места Маркес и Златински.

Всичко в този мач можеше да бъде решено в 70-ата минута, но Иван Стоянов направи невероятен пропуск от един метър.

Минута след това той бе заменен от новото попълнение Франк Гела.

В 75-ата минута и пловдивчани имаха възможност пред себе си, но ударът на Тасио бе неточен.

В последната минута от редовното време Лудогорец вкара и трети гол, за да оформи крайното 3:1. Гъргоров пусна с глава технично към Марселиньо, който без проблем реализира за крайния резултат.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКО ПД 3:1


1:0 Kaйсара 10'
1:1 Даксон 12'
2:1 Гъргоров 43'
3:1 Марселиньо 90'

ЛУДОГОРЕЦ: Голубович, Минев, Барт, Гулдан, Кайсара, Костадинов, Генчев, Марселиньо, Стоянов (71 - Гела), Иванов (81 - Александров), Гъргоров - к

ЛОКО ПД: Господинив, Родригес, В. Георгиев, Саламастракис, Венков, Д. Георгиев (57 - Златински), Сержиньо, Даксон, Тодоров (69 - Тимонов), Тасио, Лазаров (59 - Маркес)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар