петък, 4 март 2011 г.

Линдзи Вон спечели малката световна купа в суперкомбинацията

Американката Линдзи Вон завърши втора в суперкомбинацията
Американката Линдзи Вон завърши втора в суперкомбинацията в италианския курорт Тарвизио, което се оказа достатъчно да спечели малката световна купа в дисциплината за втори пореден път.


Това е общо десети кристален глобус за нея след трите й крайни победи в Световната купа и шест титли в отделните дисциплини.

Победата след спускането и слалома днес спечели Тина Мазе, за която това беше първи успех след златния медал в гигантския слалом на Световното първенство в Гармиш-Партенкирхем и десети в кариерата. Словенката завърши с резултат 2:13.54 мин. и изпревари с 0.18 сек. Вон и 0.55 сек. третата Мария Рийш от Германия.

Мазе остана пета в спускането, но беше най-бърза в слалома и грабна победата в суперкомбинацията. Словенката остана втора в крайното класиране в дисциплината с актив от 212 точки - осем по-малко от шампионката Вон и със 7 повече от третата Рийш.

"Много съм горда със себе си. Днесне не направих най-забавното си каране, но пък беше ефективно", каза Вон, която водеше в подреждането след спускането.

В генералното подреждане за Световната купа лидер е Рийш с 1576 т., следвана от Вон с 1400 и Мазе с 807.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар