четвъртък, 26 юли 2012 г.

Динамо Загреб елиминира Лудогорец след гол в последната секунда

Броени секунди разделиха Лудогорец от чудото и от изхвърлянето на Динамо Загреб от 2-ия квалификационен кръг на Шампионската лига.
Броени секунди разделиха Лудогорец от чудото и от изхвърлянето на Динамо Загреб от 2-ия квалификационен кръг на Шампионската лига.


В днешния мач Динамо победи с 3:2 и с общ резултат от двата мача 4:3 премина в третия квалификационен кръг на най-комерсиалния турнир и елиминира българския шампион.

Разградчани на два пъти повеждаха в резултата с попадения на Гъргоров и Марселиньо в 12-ата и 36-ата минути, но домакините и в двата случая съумяваха да изравнят. Първите две попадения за Динамо бяха дело на Рукавина, който се разписа в 33-ата и 60-ата минути.

В 98-ата минута обаче Вида донесе победата над Лудогорец с попадение, с глава. Германският рефер обаче бе дал 5 минути и голът падна три минути след края на продължението. Това бе сериозно порязване за българския шампион.

В 57-ата минута гостите получиха жесток удар, след като Марселиньо бе изгонен от игра с втори жълт и червен картон.

До края на мача домакините наложиха изключителен натиск над гостуващия тим и изглеждаше, че Лудогорец ще успее да постигне целта си, но това не стана. В третия кв. кръг Динамо ще срещне молдовския шампион Шериф.


Срещата започна леко колебливо за българския шампион, но в 7-ата минута разградчани пропуснаха невероятна възможност за гол.

Емил Гъргоров получи топката с центриране от Иван Стоянов, но от страхотна позиция изпусна да скъса мрежата на Динамо.

Капитанът на Лудогорец обаче се реваншира по най-добрия начин за пропуска си и в 12-ата минута откри резултата.

Той се възползва от центриране на Иван Стоянов от фаул, при което изпревари стража на противника Кевала и с глава мушна топката във вратата му.

Домакините реагираха като ужилени и в 16-ата минута Ибанес центрира много остро, при което обаче защитата на разградчани реагира перфектно.

Две минути по-късно след едно центриране Вршалко опита да играе с глава, но топката рикошира в бранител на българския тим.

В 24-ата минута Марселиньо имаше възможност да направи нещо интересно, след като бе изведен добре зад защитата на домакините, но Вида му отне топката.

В последните няколко минути Динамо демонстрираше по-добра игра, но постепенно разградчани се окопитиха след първия половин час.

В 32-ата минута Лудогорец имаше прекрасна възможност да реализира попадение. Гъргоров отне топката на централните бранители на домакините и бе в наказателното поле с нея, но се замота и в крайна сметка не се стигна до нищо.

Минута по-късно за нещастие на Лудогорец домакините стигнаха до попадение. Вршалко центрира, след което Рукавина с глава прати топката в мрежата на Голубович. Така резултатът бе изравнен на 1:1.

Отговорът на Лудогорец не закъсня и в 36-ата минута Марселиньо реализира и направи резултата 2:1 в полза на разградския тим.

Иван Стоянов центрира от пряк свободен удар отдясно, при което Марселиньо се пребори с двама бранители на домакините и със силен шут прати топката в долния десен ъгъл на Кевала. На видеоповторението се видя ясно как кариоката си е помогнал с ръка, но това не бе забелязано от рефера.

До края на полувремето не паднаха повече голове и резултатът се запази при аванс от едно попадение за разградчани след първите 45 минути.

Второто полувреме започна добре за Лудогорец и в 48-ата минута гостите създадоха ефектна атака, от която обаче не произлезе нищо.

В 52-ата минута обаче хърватите имаха шанс да изравнят, но ударът на Самир с глава не намери очертанията на вратата.

Пет минути по-късно Марселиньо си изпроси изгонването след уникално глупава постъпка. Той излезе от терена, след като получи втори жълт картон за симулация. Преди това бразилецът имаше един такъв и в крайна сметка това коства изгонването му
В 60-ата минута след колективна грешка в отбраната на Лудогорец домакините стигнаха до изравнително попадение, с което резултатът стана 2:2.

Натискът на Динамо стана много сериозен и две минти по-късно след рикошет във футболист на Лудогорец топката премина на сантиметри от вратата на Голубович.

Домакините натиснаха много здраво разградския тим, но до попадения така и не се стигаше.

В 80-ата минута Барт можеше да си вкара автогол, но перфектната намеса на Голубович в последния момент предотврати такъв.

До края на редовното време не се стигна до попадение. В 91-ата минута обаче Козмин Моци можеше да вкара своя дебютен гол за Лудогорец след една прекрасна контра, която тръгна от него. Той обаче избърза с удара и прати топката в трибуните. В 98-ата минута Вида донесе инфарктната победа на Динамо след гол с глава от един метър, макар че добавеното време бе 5 минути.

ДИНАМО ЗАГРЕБ - ЛУДОГОРЕЦ 3:2
0:1 Гъргоров 12'
1:1 Рукавина 33'
1:2 Марселиньо 36'
2:2 Рукавина 60'
3:2 Вида 98'

ДИНАМО: Келава, Ибанес (46 - Алиспахич), Тонел, Вршалко, Вида, Калело, Ковачич, Самир, Бадел - к, Бечирай (71 - Пеко), Рукавина

ЛУДОГОРЕЦ: Голубович, Кейсара, Барт, Гулдан, Минев, Дяков, Генчев, Иванов (88 - Моци), Стоянов (74 - Гела), Марселиньо, Гъргоров - к (76 - Бакалов)


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар