сряда, 15 юни 2011 г.

Гара Дембеле премина във "Фрайбург", "Левски" ще вземе "над 2 млн. евро"

Голмайсторът на българското първенство Гара Дембеле премина във "Фрайбург". "Левски" се разбра за трансфера му в германския отбор, като засега не се съобщава за колко години ще е договорът на футболиста.

Собственикът на сините Тодор Батков обяви, че от сделката клубът ще получи "над 2 млн. евро". Той обаче не уточни точната сума, която германците ще платят.

"Фрайбург" изигра силен сезон и се класира за участие в Лига Европа. От клуба от Бундеслигата признават, че от доста време следят представянето на Демебеле и че са доволни от привличането му.

Малийският нападател се представи отлично след преминаването си в "Левски" миналото лято. Той отбеляза 36 гола в 39 мача за сините. Със силните си игри си заслужи дори покана за участие в националния отбор на страната си.
Според предварителните информации "Левски" се е договорил с "Фрайбург" да получи допълнителна сума при следващ трансфер на футболиста. Бившият му клуб "Локомотив" (Пловдив) трябва да получи част от парите, които германците ще платят на "Левски".

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар