неделя, 5 юни 2011 г.

На Ли е новата кралица на Ролан Гарос


29-годишната На Ли завоюва най-големия успех в своята кариера, след като преди минути спечели титлата от Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.
Във финалния двубой на “Филип Шатрие” представителката на най-многолюдната държава в света надделя с 2:0 сета над миналогодишната носителка на трофея Франческа Скиавоне, в отделните части 6/4, 7/6.
Така На Ли стана първата китайка с трофей от турнир от Големия шлем, като по този начин взе сладък реванш за пропусната възможност преди 4 месеца в Мелбърн, когато бе надиграна от Ким Клайстерс.
През целия двубой Ли бе много по-солидната тенисистка, опитваше се да диктува темпото в разиграванията, имаше отличен начален удар и в крайна сметка заслужено се поздрави с така ценната победа.
Пробив в петия гейм бе достатъчен на китайката да спечели първия сет, а в началото на втората част Ли стигна до ранен пробив и вече изглеждаше сигурна победителка.
В този момент обаче Скиавоне показа типичния си непримирим дух, успя да се върне в мача изравнявайки резултата, но в последвалия тайбрек бе буквално безпомощна и след катастрофалното 0:7 бе принудена да признае превъзходството на своята опонентка.
С успеха си във френската столица На Ли си заслужи 2 000 точки за световната ранглиста, които от идния понеделник ще я изведат до 4-то място в класацията – най-високото в нейната кариера.
Статистиката от двубоя:

На Ли
Скиавоне
77
1-ви сервис %
63
3
Асове
0
1
Двойни грешки
0
24
Непредизвикани грешки
17
31
Уинъри
12
 2/8
Възможности за пробив
 1/2

Времетраене: 1.48 ч.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар