сряда, 22 юни 2011 г.

Цвети Пиронкова с летящ старт на Уимбълдън


Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова започна с категоричен успех участието си на Откритото първенство на Великобритания – Уимбълдън.
В среща от първия кръг на надпреварата, Цвети, която е поставена под номер 32 в основната схема, бе безапелационна срещу квалификантката Камила Джорджи (Ит) и само за 54 минути игра стигна до крайното 6/2, 6/1.
Още от самото начало на двубоя миналогодишната полуфиналистка в “Ол Инглънд клъб” наложи своето темпо на игра, набързо поведе с 3/0, като демонстрира изключително солидна игра в собствените си сервис геймове и безпроблемно затвори първия сет с убедителното 6/2.
Във втората част Цвети продължи наказателната си акция, като единственото, което позволи на 20-годишната бе да се измъкне от конфузната нула, но за нещо повече сантименталност не прояви и така след само три спечелени гейм Джорджи трябваше да се прости с участието си в най-престижната тенис надпревара в света.
За наша радост Цвети продължава своя поход, като следващата й съперничка ще бъде победителката от сблъсъка между Ваня Кинг и Петра Мартич.
Статистиката от двубоя:
Пиронкова                                  
Джорджи
69
1-ви сервис %
53
3
Асове
3
0
Двойни грешки
7
15
Уинъри
21
5
Непредизвикани грешки
18
 4/6
Възможности за пробив
 0/4
Вретраене: 0.54 ч.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар