понеделник, 6 юни 2011 г.

Модерния ляв: Разкарай се, бе!

Легендата на българския футбол Христо Стоичков отново се прояви като „възпитан” и улегнал мъж на средна възраст. Човекът, когото по-възрастните свързват с играта му в националния отбор преди 20 години, а по-младите – с култовото интервю пред чужда медия, в което преплита развален английски с български език и пръкналата се култова фраза „Сън таймс люн, сън тайм уин”, отново се изцепи. 

„Разкарай се, бе!”, с тези думи Христо Стоичков отговори на репортер на Dnes.bg, когато беше помолен да коментира футболната кариера на Костадин Видолов, на чийто бенефисен мач взе участие в неделния следобед в Пловдив. 

Видимо напрегнат и изпотен, нервите на Стоичков не издържаха, когато видя насочен микрофон към него. 

„Дали е изнервен, че идва да играе в неделя, или му е горещо, не можем да кажем”, коментираха хората, станали свидетели на грозната сцена. 

Но какво може да се очаква от човек, който нарича българските журналисти „тюфлеци” и „цървули”. 

Въпреки нервния външен вид Стоичков взе участие в бенефисния мач на Костадин Видолов, който се игра пред погледите на близо 8 хиляди души. В него ветераните на канарчетата играха срещу бивши национали.

С бенефиса Костадин Видолов официално приключи 20-годишната си състезателна кариера. През тези години той е играл за четирите пловдивски отбора и за двата столични гранда – Левски и ЦСКА. 

За разлика от „възпитания” Христо Стоичков Коцето Видолов отдели няколко минути, за да отговори на въпросите на Dnes.bg 

„Най-важното е, че през тези 20 години съм спечелил феновете, явно съм вършил добре своята работа”, заяви пред Dnes.bg настоящият старши треньор на „Ботев” Пловдив – Костадин Видолов. 

Той сподели още, че е щастлив от връщането на жълто-черните в професионалния футбол. Неговата крайна цел за момента е да класира „Ботев” Пловдив в „А” група. 

Средствата, събрани от бенефисния мач, ще отидат за закупуване на нова апаратура в родилното отделение на Университетската болница в Пловдив.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар