понеделник, 13 юни 2011 г.

Мъри обърна Цонга на финала в Куинс

Любимецът на домакините Анди Мъри спечели титлата от международния тенис турнир на тревна настилка  “AEGON Championships” в Лондон с общ награден фонд 694 250 евро.
Във финала, който по изключение се игра днес, фаворитът на домакините измъкна драматична трисетова победа срещу Жо-Вилфред Цонга, в отделните части 3/6, 7/6, 6/4.
Двубоят започна отлично за французина, който заложи на агресивния и атрактивен стил на игра и след серия от фамозни отигравания в близост до мрежата, бомбени сервиси и убийствени ретури, заслужено спечели първата част с 6/3.
Във втория сет двамата финалисти продължиха да изправят иначе консервативната публика в Куинс клъб на крака, като качеството на тениса бе на изключително ниво, а драмата настъпи в тайбрека, в който Мъри показа по-здрави нерви и успя да възстанови статуквото на корта след 7:2.
Заключителният трети сет стартира по най-добрия начин за “шотландския боец”, който успя да стигне до ранен пробив, а след това не позволи на Цонга да заличи аванса му и така за втори път в своята кариера грабна титлата от надпреварата.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар