четвъртък, 23 юни 2011 г.

Тервел Пулев на финал на европейското по бокс

Българският боксьор Тервел Пулев, известен с прозвището "Малката Кобра", се класира на финала в категория до 91 кг на Европейското първенство по бокс, което се провежда в турската столица Анкара. 

Родният състезател бе блестящ и буквално разби представителя на домакините Бахрам Музафер в тяхната полуфинална битка за влизане в мача за титлата.

По-малкият брат на професионалиста Кубрат Пулев бе безмилостно жесток към турчина. Българинът на два пъти пращаше турския си опонент в нокдаун, при това още в първия рунд, като само гонгът спасяваше представителя на домакините от нокаут.

В крайна сметка Бахрам намираше последни сили, за да се изправи на крака, за да получи нова порция крошета от българина. 

Победата логично бе за Тервел Пулев, който намали темпото още от средата на мача, виждайки сигурния успех, който не закъсня и българинът спечели със 17:11 точки.

Въпреки чудесния успех на Пулев, другият наш боксьор, който остана до този етап от турнира - Георги Андонов, вече отпадна.

Андонов, който се състезава в категория до 49 кг, загуби по точки от руснака Белик Галанов. Нашето момче загуби всеки рунд с почти тройно по-малко точки - 6:2, 6:3, 6:2 в отделните рундове.

Припомняме, че Андонов е дебютант в националния ни отбор, като той се опитваше да води оспорвана битка, но липсата на опит си каза думата.

По този начин Георги Андонов остава с бронзов медал от 39-тото Европейско първенство по бокс за аматьори.
На четвъртфиналите бе дисквалифициран Детелин Далаклиев, който бе по-тежък с 50 грама от допустимото, като именно той е една от най-големите надежди на българския бокс за олимпийско злато на игрите в Лондон, които ще се проведат догодина.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар