неделя, 5 юни 2011 г.

Христо Стоичков: Водя сериозни инвеститори за изграждане на нови стадиони

Българският треньор Христо Стоичков заяви, че е довел испански инвеститори, които да се запознаят с възможността да изграждането на нови стадиони. Според думите му сега е ред на държавата да продължи започнатото.

Стоичков определи испанските специалисти като сериозни. "Сериозни са колкото Бойко Борисов, колкото аз, колкото Свилен Нейков. Има някои процедури, които трябва да решат общината и държавата. Оттам-нататък всичко е лесно. Тези хора са тук за тея големи срещи. Ние не караме хора с малки възможности, пък да правят големи неща. Хората са направили над 30 стадиона по целия свят. Не е нещо непознато за тях. Ще направят всичко възможно в България да имаме стадиони, които можем само да сънуваме и сме гледали на запад какво има", каза той. Става дума за построяването на два стадиона в София и Пловдив на обща стойност 200 млн. евро според информация, публикувана в "Труд".

Ръководителят на академията в Етрополе присъства на благотворително събитие за деца в София. Той ще покани на свои разноски шест деца от Япония, които да тренират с неговите възпитаници в "Чавдар".

Стоичков не пожела да дава оценка и предполежения за двубоя с Черна гора тази вечер. Той заяви, че под ръководството на Лотар Матеус отборът подобрява играта си. "Треньорът най-добре знае как и по какъв начин да мотивира своите футболисти. Да се надяваме, че ще бъде добър мач от наша страна. Да не забравяме обаче, че Черна гора се борят за първото място в групата. Ще бъде много труден двубой."

Той показа и неодобрението си към решението на мениджъра на "Манчестър юнайтед" сър Алекс Фъргюсън да остави българския нападател Димитър Бербатов извън групата за финала с "Барселона" (1:3) в Шампионската лига. "Не може един футболист, който е станал голмайстор на английското първенство, да бъде резерва на резервите, на най-слабите резерви в световния футбол", каза Стоичков.

"Това е животът, трябва да продължава. Мисля, че Димитър няма да се откаже от това, което е тръгнал да преследва. Аз само мога да му пожелая успехи и главата нагоре. И аз съм губил финали и е трябвало да продължавам и да си вдигам главата. Само здраве му пожелавам и по-малко да чете други работи, които се пишат около него."

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар