събота, 25 юни 2011 г.

Фантастична Цвети продължава победния си марш на Уимбълдън

Най-добрата ни тенисистка Цвети Пиронкова постигна фантастична победа в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.
В среща от третия кръг на надпреварата младата пловдивчанка буквално прегази поставената под номер 2 в основната схема Вера Звонарьова с 6/2, 6/3 и така си върна за злополучно загубения полуфинал миналата година от рускинята отново в “Ол Инглънд клъб”.
Първата ни ракета започна пределно концентрирано срещата, като за разлика от множество предишни свои мачове този път форхендът й не я предаде, което в комбинация с отличния й начален удар и великолепното й предвижване по корта логично й предостави инициативата в двубоя.
Ранен пробив в четвъртия гейм донесе допълнителна доза спокойствие у нашата състезателка, докато от другата страна на мрежата Звонарьова бе кълбо от нерви и непредизвиканите грешки валяха от ракетата й.
Цвети успя да измъкне петия гейм и да дръпне с 4/1, а в края на сета за втори път спечели подаването на рускинята и спокойно стигна до необходимото й 6/2.
В паузата между двата сета световната номер 3 се опита да накъса темпото на нашата състезателка, като взе медицински таймаут, в който физиотерапевтът превърза десния й глезен, но и това не й помогна особено, след като Цвети продължи да играе своята игра.
Българката отново стигна първа до пробив и във втория сет, но този път Звонарьова успя моментално да го върне и да намали за 2/3, но шестия гейм Цвети пак проби, след което вече нямаше как да бъде спряна по пътя си към победата.
Така в четвъртия кръг по силата на жребия Цвети най-вероятно ще срещне 5-кратната шампионка Винъс Уилямс, която в момента играе срещу М. Мартинес Санчес.
Статистиката от двубоя:

Пиронкова                                  
Звонарьова
61
1-ви сервис %
72
2
Асове
1
1
Двойни грешки
1
15
Уинъри
14
5
Непредизвикани грешки
18
 4/5
Възможности за пробив
 1/7
Времетраене: 1.11 ч.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар