вторник, 21 юни 2011 г.

Уимбълдън – ден 2

Изключително богата и интригуваща програма ни предлага днешният втори състезателен ден от Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.
Заради лошите метеорологични условия вчера, организаторите бяха принудени да направят някои корекции в разписанието, но това само ще изостри още повече апетита на зажаднелите за зрелищен тенис привърженици на аристократичната игра.
Шоуто на централния корт ще открият миналогодишната носителка на трофея Серена Уилямс и французойката Араван Резаи, а веднага след това е предвиден мачът и на 6-кратният победител в надпреварата Роджър Федерер с Михаил Кукушкин.
Практически това ще е дебютът на швейцареца тази година на тревна настилка, но Маестрото не веднъж е заявявал и доказвал, че на “Ол Инглънд клъб” се чувства като у дома си, така че надали ще има особени затруднения срещу 61-ия в световната ранглиста представител на Казахстан.
В последния мач за деня на най-голямата арена на Уимбълдън ще видим в действие поставения под номер 2 в основната схема Новак Джокович и французина Жерами Шарди.
Днес е голям ден и за българския тенис, тъй като и двамата наши представители стартират кампаниите си. Цвети Пиронкова излиза около 14.00 ч. българско време срещу квалификантката Камила Джорджи, а малко по-късно на корт номер 10 Григор ще изиграе първия си двубой срещу германеца Седрик-Марсел Стебе.
Ето и програмата на по-интересните сблъсъци:
(приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

 Централен корт Корт № 1
15.00 ч.Араван Резаи15.00 ч.Анди Родик
 Серена Уилямс Андреас Бек
следваРоджър ФедерерследваКаролине Возняцки
 Михаил Кукушкин А. Пара Сантонха
следваНовак ДжоковичследваРобин Сьодерлиг
 Жерами Шарди Филип Пецшнер
 корт № 19 корт №10
14.00 ч.Цвети ПиронковаоколоГригор Димитров
 Камила Джорджи19.00 ч.Седрик-Марсел Стебе

Източник gol.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар