четвъртък, 23 юни 2011 г.

Цвети Пиронкова продължава да гази на Уимбълдън

Най-добрата наша тенисистка Цвети Пиронкова продължава с отличните си изяви на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.
След като на старта на кампанията си миналогодишната полуфиналистка набързо се разправи с квалификантката Камила Джорджи, преди минути жертва на пловдивчанката стана и 20-годишната Петра Мартич (Хър) – 6/1, 6/4.
Двубоят започна блестящо за Цвети, която получи два шанса за пробив още в първото подаване на младата хърватка, но Мартич някак си успя да измъкне и да изравни за 1/1.
Първата ни ракета продължи да притиска своята опонентка и неизбежното се случи, пробивът бе факт, а до края на сета Цвети дори не даде гейм на хърватката и така само след 25 минути игра Пиронкова вече водеше с 1:0.
Вторият сет протече значително по-равностойно, но и в него направи впечатление изключително разумната и стабилна игра на нашата състезателка, която търпеливо изчака своя момент и в деветия гейм нанесе решителния си удар,  пробивайки подаването на Мартич, след което сервира успешно за крайната победа.
Така Цвети вече е в третия кръг на Уимбълдън, а следващата й противничка ще бъде победителката от изцяло руския сблъсък между Вера Звонарьова и Елена Веснина.
Ето и статистиката от двубоя:
Пиронкова                                    
Мартич
55
1-ви сервис %
63
2
Асове
3
2
Двойни грешки
6
17
Уинъри
19
12
Непредизвикани грешки
28
 3/9
Възможности за пробив
 0/2
Времетраене: 1.04 ч.



Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар