събота, 11 юни 2011 г.

Фернандо Алонсо бе най-бърз в тренировките в Канада

Пилотът на "Ферари" Фернандо Алонсо беше най-бърз в изпълнената с инциденти втора свободна тренировка преди Гран при на Канада във Формула 1.

Испанецът записа най-доброто си постижение за 1:15.107 мин. и изпревари с близо четири десети световния шампион Себастиан Фетел. Пилотът на "Ред бул" с нищо не показа, че е пропуснал по-голямата част от първата сесия и поддържаше добро темпо, но в крайна сметка остана след Алонсо.

Зад тях се наредиха вторият представител на Скудерията Фелипе Маса и тандемът на "Макларън" Люис Хамилтън и Дженсън Бътън.

Заниманието беше прекъсвано два пъти заради тежки катастрофи на пистата "Жил Вилньов". Първо 30 минути преди неговия край пилотът на "Заубер" Камуи Кобаяши се удари челно в стената на първия шикан, след като се качи високо на бордюра.

Японецът се отърва без контузии, но не успя да продължи участието си в тренировката. Едва минути след рестартирането на сесията Жером д'Амброзио загуби контрол над своя "Върджин" и удари тежко стената на същото място. Инцидентът предизвика второто развяване на червения флаг.

Сред останалите по-интересни ситуации бяха спуканата гума на Хамилтън, както и счупеното предно ляво окачване на пилота на "Форс Индия" Адриан Сутил след среща със стената на седми завой. Останалите състезатели се отчетоха с няколко излизания от завои 8 и 9, но не се стигна до нищо по-сериозно.

За втората тренировка ветеранът Педро де ла Роса замени Серхио Перес в "Заубер". Мексиканецът, който катастрофира тежко в квалификациите в Монако, не се чувстваше добре след първата сесия и екипът реши до края на уикенда в Канада да разчита на тест пилота на "Макларън". Де ла Роса се включи късно в сесията, но записа 14 обиколки и даде 18-о време.
Днес от 17.00 часа е последната свободна тренировка, а квалификацията за място край Монреал стартира в 20.00 ч.

Източник dnevnik.bg
тагове: Гран при на Канада, Дженсън Бътън, Люис Хамилтън, Макларън, Ред бул, Себастиан Фетел, спорт, Ферари, Фернандо Алонсо, Формула 1


Няма коментари:

Публикуване на коментар