петък, 10 юни 2011 г.

Фантастична Ивет Лалова спечели злато в Диамантената лига + ВИДЕО


Ивет Лалова
Ивет Лалова сътвори истинска сензация, след като спечели старта на 100 метра при жените на турнира от Диамантената лига по лека атлетика в Осло, Норвегия.
Родната спринтьорка бе най-бърза в дисциплината с време от 11.01 секунди, с което успя да изненада дори собствените си почитатели.
Ивет тръгна слабо, като в един момент тя дори бе последна, но към средата на дистанцията родната спринтьорка превключи на по-бърза скорост и напълно заслужено спечели.
Постижението на нашето момиче е нейното най-добро за сезона, но няма да влезе в ранглистата, заради попътен вятър от 2,2 м/с, което е над допустимото.
Златният медал на Ивет Лалова е практически първата победа за български лекоатлет в супер-престижната Диамантена лига.
Втора зад Ивет остана украинката Олесия Пов с време от 11.14 секунди, а трета завърши представителката на домакините норвежката Езин Окпарабо с 11.17 секунди.
Ивет Лалова се прибира в България утре около обед, като се очаква тя да бъде посрещната от представителите на родната федерация, както и от многобройна тълпа от привърженици.
Ивет Лалова е европейска шампионка в зала от 2005 година, като тя отсъстваше от пистите близо 2 години заради тежка травма.
Невероятният успех от Осло на Ивет е едно от най-големите постижения на българската лека атлетика в последните години.
Досега България имаше само още трима представители в Диамантената лига - Ваня Стамболова, Петя Дачева и Момчил Караилиев, но страната ни никога не успяваше да класира свой атлет в призовата тройка.
Постижението на Ивет Лалова е нейното трето най-добро време в цялата й кариера и най-добро от близо седем години насам, но то няма да влезе в официалната статистика заради силния попътен вятър на пистата в Осло.
Ивет Лалова е родена на 18-ти май 1984 година, като тя е национална рекордьорка на 100 метра с време 10.27 секунди, а освен това спринтьорката държи и националният рекорд на 200 метра в зала с време 22.91 секунди.
Тя е републиканска шампионка на България на три пъти - през 2004, 2005 и 2009 година. Става европейска шампионка при девойките както на 100, така и на 200 метра през 2003 година.
На Олимпийските игри в Атина през 2004 година Ивет завърши на четвърто място на 100 метра, като тя бе само на крачка от медала. На 200 метра спринтьорката остана пета по време на летните олимпийски игри в южната ни съседка.
Ето и видео от историческото бягане на Лалова:



Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар