сряда, 1 юни 2011 г.

Резил! Корсика ни тресна с 1:0

Сборен отбор на Корсика се подигра с България и след победно 1:0 над родните "лъвчета" нанесе една от най-срамните загуби на футболните ни национали. 

Четата на Лотар Матеус е на дъното и то само няколко дни преди решителната евроквалификация срещу Черна гора в Подгорица. 

Каквото и да се каже за този резил срещу Корсика ще бъде малко, но поне трябва да сме доволни, че това бе само приятелска среща. Единственото попадение в мача заби Кавали в 72-ата минута. Контролата се игра на стадион „Тимицоли” в Аячо.

Родните национали бяха по-активни през първото полувреме, създадоха няколко положения, но с лека ръка ги пропуснаха и логично бяха наказани от корсиканци през втората част. 

Тогава "лъвчетата" се лутаха и така и не успяха да пробият домакините, които много правилно се защитаваха и не дадоха никакви шансове на българите. 

Националите ни бяха трагични в опитите си да вкарат гол, като на моменти изпадаха и в комични ситуации. Така се стигна до 72-ата минута, когато резервният вратар на България Владо Стоянов не се намеси добре и футболистът на Аячо Кавали вкара за 1:0. 
"Лъвовете" натиснаха домакините до края на мача и се опитаха да стигнат поне до равенството, но с пропуски се отличи Димитър Макриев.
Срещата ще се запомни и с официалния дебют на бразилската звезда на ЦСКА Маркиньос, който преди броени дни получи български паспорт и веднага попадна в сметките на Матеус.

Сумата, която БФС ще получи от контролата, се пази в тайна, но почти сигурно тя ще покрие разноските около квалификацията с Черна гора. Според служители на футболната федерация на Корсика всички разходи на българите са поети от местната централа.

КОРСИКА - БЪЛГАРИЯ 1:0

1:0 Кавали 72

България (1-во полувреме):

Николай Михайлов, Иван Бандаловски, Йордан Милиев, Иван Иванов, Петър Занев, Стилиян Петров (к), Чавдар Янков, Спас Делев, Ивелин Попов, Мартин Петров, Цветан Генков.

България (2-ро полувреме):
Владислав Стоянов, Станислав Манолев, Апостол Попов, Николай Бодуров, Румен Трифонов, Борис Галчев, Маркиньос, Иван Стоянов, Христо Янев, Николай Димитров, Димитър Макриев.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар