вторник, 21 юни 2011 г.

Селекцията на ЦСКА пред пълен провал

Лятната селекция на ЦСКА е пред пълен провал, след като днес Арбитражната комисия на румънския футболен съюз върна отнетите лицензи на Поли Тимишоара и Глория Бистрица, съобщава най-авторитетното интернет издание в северната ни съседка - "Проспорт.ро". 

Както е известно, именно от тези два отбора договори с "армейците" подписаха съответно Янис Зику и Мораиш Жуниор. 

При осъществяването на контрактите обаче изрично бе споменато, че те ще влязат в сила само, ако от румънската футболна федерация потвърдят решението си за изхвърлянето на Тимишоара и Бистрица от професионалния футбол. 

Днес обаче Арбитражният съд взе решение да върне двата тима в румънския елит и те ще запазят правата върху играчите си, но пък остава и Апелативната комисия, която е последна инстанция, да се произнисе по случая. 

Ръководството на Тимишоара поиска трансферна сума от ЦСКА за Зику в размер на 2 000 000 евро, преди да бъде изхвърлен временно от елита на Румъния. Жуниор пък е оценен на 1 250 000 евро. 

При самото гласуване в Арбитража, девет членове са била за оставането на Тимишоара и Глория в румънския елит, двама са се въздържали и двама са били против. Така селекцията на ЦСКА ще се решава от Апелативната комисия на румънския футбол.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар