събота, 4 юни 2011 г.

Рафа отново е на финал!


5-кратният носител на трофея Рафаел Надал е първият финалист в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.
Преди броени минути на “Филип Шатрие” световният номер едно надигра с 3:0 сета британеца Анди Мъри, в отделните части 6/4, 7/5, 6/4 и така направи възможно най-добрия си подарък за своя 25-ти рожден ден.
Въпреки убедителния резултат обаче победата не дойде толкова лесно за “Ел Торо”, който макар че през по-голямата част от срещата водеше в резултата на моменти бе сериозно притиснат от първата ракета на Великобритания.
Началото бе изцяло за Надал, който след два поредни пробива си осигури комфортен аванс от 5/1 гейма, но точно в тези минути Мъри показа характер и след великолепна игра успя да намали изоставането си до 5/4.
При втората си възможност на свой сервис обаче Рафа не сбърка и след малко повече от час игра записа първия сет в своя актив.
Втората част протече доста странно, като по развой на събитията и броя на пробивите приличаше повече на полуфинал при дамите, но за това голяма роля изигра и непрестанният вятър, който създаде доста главоболия на двамата състезатели.
Все пак след брейк в последния възможен момент Рафа стигна до необходимото му 7/5, а в третата част не срещна особена съпротива и така за втори пореден и общо шести в неговата кариера Рафаел Надал достигна до финала в Париж.
Ето и статистиката от срещата:
Надал

Мъри
73
1-ви сервис %
64
2
Асове
5
3
Двойни грешки
4
31
Непредизвикани грешки
40
34
Уинъри
30
 6/13
Възможности за пробив
 3/18

Времетраене: 3.17 ч.


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар