сряда, 8 юни 2011 г.

Ибра с хеттрик, Швеция размаза Финландия с 5:0

Златан Ибрахимович влезе от пейката, но това не му попречи да се отчете с хеттрик и асистенция при победата на Швеция над Финландия с 5:0 в европейска квалификация.
Звездата започна мача извън титулярите, заради проблем с глезена. В средата на първата част обаче, Ола Тойвонен напусна с травма и това накара селекционера Ерик Хамрен да заложи на Ибра.
По онова време резултатът бе вече 1:0, след като Ким Шелстрьом откри в 12-ата минута. Неговото центриране от фаул бе пропуснато от всички играчи и топката стигна до далечния ъгъл.
След това Златан се развихри. В 31-ата минута той вкара изведен зад защитата от Шелстрьом, а 4 по-късно реализира след като Себастиан Ларсон му подаде на празна врата.
Финландците бяха трагични и макар че имаха някои положения, нямаха никакъв шанс за обрат. Реферът подмина дузпа в полза на Швеция след почивката, но в 53-ата минута Ибрахимович оформи хеттрика си след удар с глава в далечния ъгъл.
Така той излезе на 8-о място при най-добрите реализатори в историята на Швеция с 28 гола, като изпревари Агне Симонсон – 27 и Томас Бролин – 26.
До края нападателят се отчете с отлична асистенция за гола на Емир Байрами в 84-ата минута, с който бе оформен крайния резултат.
По този начин Швеция се приближи на 3 точки от лидера Холандия. Скандинавците имат 15 точки, с 3 повече от Унгария, който в друг мач победи Сан Марино с 3:0. Шведите ще трябва да гостуват на маджарите, но и ще приемат Лалетата.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар