сряда, 23 май 2012 г.

"Лудогорец" и ЦСКА излизат за мача на мачовете

"Лудогорец" и ЦСКА излизат за мача на мачовете
"Лудогорец" и ЦСКА са мотивирани да играят за победа в решителния мач помежду им. Срещата в Разград ще определи новия български шампион.


ЦСКА е начело в класирането и има две точки преднина пред "Лудогорец". Червените ще вдигнат 32-ата си шампионска купа, дори мачът да завърши наравно.

Треньорът Стойчо Младенов обясни, че целта е победата. "Това, че равенството ни върши работа, не ни успокоява по никакъв начин. ЦСКА винаги играе за победа, винаги влиза с голям заряд в мачовете. Така че мачът с "Лудогорец" няма да е по-различен. Който е играл за равен, винаги е губил. Е, може би "Челси" прави изключение. Те играха за равен и спечелиха Шампионската лига", заяви Младенов.

ЦСКА разчита основно на Жуниор Мораеш. Бразилецът, който вече е наричан човекът-отбор от привържениците, се превърна в лидер на червените през пролетта. Той поведе състава към първото място въпреки разпродажбата на основни футболисти и слабата подготовка през зимата.

Футболистите на ЦСКА бяха окуражени от около 1000 свои фенове при тренировката в Русе в навечерието на важния мач. В Разград отборът също ще разчита на сериозна подкрепа.

Явлението "Лудогорец" събра похвалите през този сезон. Отборът си спечели уважението не само заради големите инвестиции в състава и базата от страна на собственика Кирил Домусчиев, но и заради красивия футбол, който показваше в повечето мачове. Положителният образ на клуба пострада в края на сезона, тъй като покрай напрежението се появиха съмнения за влияние над съдиите.

Фарсът в Перник и разходката на "Миньор" за онова 7:0 за състава от Разград също хвърлиха кал върху представата за отбора. "Те може да са имали причина да излязат с юношите срещу нас. Малко съжалявам, защото едва ли не омаловажиха нашия труд. Този мач в Перник стана най-емблематичното нещо, което се тиражираше седмици наред", каза Петев.

Той добави, че сега целта е да се надхитри ЦСКА. "Ще се получи оспорван мач и истинско дерби, в което ще се реши титлата. Надявам се шампионът да сме ние. ЦСКА е ЦСКА. Ние сме наясно какъв мач ни предстои. Ще вземем необходимите мерки и трябва да се представим на ниво", заяви треньорът на "Лудогорец".

Отборът от Разград вече спечели първото отличие в историята си. "Лудогорец" направи обрат за 2:1 срещу "Локомотив" (Пловдив) във финала за Купата на България.

През есента двата състава изиграха много интересен мач на "Българска армия", завършил 2:2. С два гола на Мораеш ЦСКА поведе до 30-ата минута. Червените изненадващо се прибраха и "Лудогорец" успя да изравни с голове след 85-ата минута.

Решителният мач за титлата предизвиква огромен интерес сред запалянковците. Билетите за близо 6-хилядния "Лудогорец арена" свършиха само за два часа. Големият мач е тази вечер от 20.00 часа и ще бъде излъчван по ТВ7.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар