сряда, 6 юли 2011 г.

Божинов: Сбъдната мечта е да съм в Спортинг

Валери Божинов пристигна снощи около 21,00 ч. в Лисабон, за да подпише договор със Спортинг, съобщи "А Бола". Българинът трябва днес да премине медицински прегледи и да парафира своя контракт с Лисабонските лъвове. Договорът ще е за 5 сезона.

Преговорите с Парма са завършени. 25-годишният нападател преминава в Спортинг, а в обратната посока заминава Хайме Валдес. Португалците ще платят и пари за Божинов, като сумата е около 2,5 млн. евро. Контрактът на Валери е до 2016 г. От Парма потвърдиха сделката. 

"За мен това е сбъдната мечта. Щастлив съм да бъда тук. Спортинг е велик клуб и притежава отличен отбор. Доволен съм да бъда част от това", каза Божинов на летището в Лисабон.

Валери е 13-ото ново попълнение на Спортиг това лято. Преди него в тима пристигнаха Карило, Родригес, Ван Фолсвинкел, Шаарс, Ариас, Туран, Ониеву, Ринаудо, Диего Рубио, Марсело, Луис Агияр и Гуардадо.
Отборът е изцяло обновен, след провала през миналия сезон. Треньорът също е нов - Домингош Пасиенсия, който направи чудеса с Брага в Европа миналата година. Божинов ще се присъедини към новите си съотборници веднага.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар