сряда, 16 май 2012 г.

Лудогорец обърна Локо Пд и вдигна Купата на България

Лудогорец обърна Локомотив Пловдив и грабна Купата на България след 2:1 на стадион "Лазур" в Бургас
Лудогорец обърна Локомотив Пловдив и грабна Купата на България след 2:1 на стадион "Лазур" в Бургас. Това е първи трофей за "милионерите", които могат да направят и дубъл в края на сезона.


Даксон да Силва изведе Локо напред в резултата с гол преди почивката, но с две попадения на Марселиньо през второто полувреме Лудогорец стигна до победата и купата.

Локомотив изигра страхотно през първата част, но след това се върна да пази преднината си и бе наказан от Лудогорец.

"Милионерите" заслужено вдигнаха първи трофей в историята си и сега гледат и към шампионската титла.

Локомотив Пловдив започна по-здраво мача и можеше да вкара още в началото, но Даксон пропусна. Отговорът на Лудогорец бе неточен удар на Мирослав Иванов. Пловдивчани продължиха да натискат и логично вкараха.

В 18-ата минута Сержиньо центрира в наказателното поле на Лудогорец, като топката попадна в Даксон, който с хубав диагонален удар опъна мрежата на "зелените" за 1:0.

Малко по-късно Станислав Генчев пусна хитро топката към Мирослав Иванов в наказателното поле на Локомотив, но Танко Дяков се намеси отлично и го блокира.

В 27-ата минута Здравко Лазаров изпълни отлично пряк свободен удар, но Урош Голубович показа класа и със сетни усилия отрази.

Две минути по-късно Базил де Карвальо изведе Здравко Лазаров сам срещу Голубович, но Електричката се препъна и изпусна отличен шанс. Към края на полувремето Лудогорец натисна, но не успя да изравни.

Станислав Генчев стреля технично от дъгата на наказателното поле в 37-ата минута, но топката мина до дясната греда на Локо. Последва и шут на Минев, но Караджов спаси.

Второто полувреме започна с невероятна атмосфера по трибуните, като срещата дори бе прекъсната, тъй като феновете на Локо запалиха мощни димки и факли.

В 54-ата минута Марселиньо центрира в наказателното поле на Локомотив Пловдив, но Караджов улови топката. Малко по-късно Марселиньо стреля, но слабо и право в ръцете на Караджов.

Разградчани натиснаха, но така и не стигаха до чисто голово положение. В 66-ата минута Минев направи отличен пробив отляво, нахлу в наказателното поле на Локо, последва шут, но право в тялото на резервата Витанов.

Четири минути по-късно Станислав Генчев изпълни пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле, но прати топката в стената изградена от играчи на пловдивчани.

Логичното се случи в 71-ата минута и Лудогорец успя да изравни. Емил Гъргоров изведе перфектно Марселиньо в наказателното поле на Локомотив и той опъна мрежата на пловдивчани за 1:1.

Малко по-късно "зелените" изпуснаха страхотен шанс, след като Шоко не успя да вкара останал сам срещу Караджов. В 79-ата минута Емил Гъргоров пусна пореден страхотен пас към Марселиньо, който останал сам срещу Караджов технично вкара за 1:2.

Това бяха силните минути на Лудогорец, като резервата Мишо Александров изпусна страхотно положение. До края на мача Локо се опита да изравни, но нямаше шанс.

В последните минути пък директен червен картон си изпроси Юнес Бенжалюн. Така Лудогорец обърна пловдивчани и грабна купата на България.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар