петък, 27 май 2011 г.

Световната номер 1 Каролин Вознячки отпадна от "Ролан Гарос"

Елитните жертви в ранните кръгове на женската схема на тенис турнира "Ролан Гарос" се увеличиха с още една, но може би най-значимата.

Световната номер 1 Каролин Вознячки загуби с 1:6, 3:6 от Даниела Хантухова в мач от третия кръг и отново повдигна дебата за стойността на датчанката като лидер в ранглистата.

Поражението й, при което тя спечели едва четири гейма, дойде само ден след отпадането на най-близката й преследвачка в класацията Ким Клайстерс. По-рано днес си замина е миналогодишната финалистка Саманта Стосър.

"След като сме номер 1 и номер 2, вероятно трябва да правим нещо правилно. Жалко е да загубим на турнир от Големия шлем", заяви Вознячки.

Това е първият случай от началото на "оупън ерата" през 1968 г., при който двете най-добре поставени тенисистки не успяват да стигнат дори до 1/8-финалите на турнир от шлема. Но тази схема можеше спокойно да мине и без номер 3. Рускинята Вера Звонарьова трябваше да спаси мач бол и да преодолее дефицит от 2:5 преди да победи германката Сабине Лисицки.

До момента единствената участничка от първата четворка, която не е имала проблеми е поставената под номер 4 Виктория Азаренка. В първите си два мача тя загуби едва седем гейма, въпреки че страдаше от контузия в лакътя в началото на месеца.

Но добрата приятелка на Азаренка Вознячки беше далеч от добрата игра срещу Хантухова, която е поставена под номер 28 тази година.

"Тя игра много, много добре днес, по-добре от мен със сигурност. Знаеше какво прави и го направи. Беше прекалено добра. Сега ми остава да се върна и да тренирам, за да се върна по-силна", заяви 20-годишната датчанка.

Вознячки нямаше дори загубен сет срещу словачката в предишните им три мача, но още в първия тази история беше променена. Вознячки изостана с 0:4 във втория, преди да се върне до 3:4. Но това беше всичко, което успя да спечели. Накрая направи две непредизвикани грешки, за да сътвори сензацията.
Датчанката се оправда частично с това, че не е свикнала да играе на клей кортове. "Като девойка повечето турнири са на твърди кортове, често съм тренирала в зала също на твърди кортове. Мисля, че там движението е по-добро", заяви тя.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар