неделя, 1 май 2011 г.

Моуриньо: Аз съм виновен

Жозе Моуриньо пое цялата вина за изненадващата загуба на Реал Мадрид от Сарагоса с 2:3, която на практика гарантира титлата на Барселона, въпреки че и каталунците паднаха в Сан Себастиан от Реал Сосиедад с 1:2.

4 кръга преди края хората на Пеп Гуардиола имат преднина от 8 точки и още в следващия уикенд могат да триумфират, ако столичани не спечелят, а те вземат своя двубой. 

“Във футбола мотивацията и психологическата подготовка са от основно значение, така че грешките на треньора са очевидни. Затова аз поемам цялата вина за поражението. Не успях да мотивирам футболистите и нося отговорност за това” каза Моуриньо, който отново даде почивка на някои основни играчи. 

“Съставът бе същият от мачовете с Атлетик Билбао и Валенсия, които спечелихме без особени проблеми и играхме добре. През първото полувреме бяхме зле. След това се подобрихме, но получихме 3 гола при контраатаки. Можехме да вкараме повече, но пропуснахме положенията си” добави той. 

“В този двубой имаше играчи, които не получават много възможности за изява и се надявах, че те ще се възползват от шанса да бъдат на терена. Имаме мач и във вторник, за който също трябва да мислим. Притежавахме достатъчно класа, но за съжаление не успяхме да победим” каза още той. 

“Не съм притеснен, че губя два домакински мача за пръв път от 9 години и не смятам да правя драма от това. Подобни неща се случват. Срещу Спортинг те имаха една атака и ни вкараха, докато ние пропуснахме 20 ситуации. Сега също не бяхме прецизни в атака. Случилото се не е приятно, но сега ще опитаме да започнем нов успешен цикъл” изтъкна още той. 

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар